ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΑ | “Γνωστοποίηση” βαφτίζεται η αδειοδότηση

Τίποτα δεν θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο για όποιον επιθυμεί από τον Οκτώβριο του 2017 να δραστηριοποιηθεί στον τουρισμό προκειμένου να γνωστοποιεί την έναρξη της επιχείρησής του και να λαμβάνει άδεια λειτουργίας.
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017 η χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας θα γίνεται εντός 28 ημερών, ενώ από την 1 Οκτώβρη θα υπάρχει μόνο υπαγωγή στο καθεστώς “γνωστοποίησης”. Επίσης προβλέπεται υπαγωγή της “άδειας” λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών στο καθεστώς της “γνωστοποίησης” (μόνο ηλεκτρονικά).
Με τις αλλαγές αυτές αναμένεται να γίνει δραστική μείωση δικαιολογητικών αφου καταργούνται: η υποχρέωση υποβολής των αρχιτεκτονικών σχεδίων, της Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, της προσκόμισης βεβαίωσης σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο – αντικατάσταση με αποδεικτικό και το Πιστοποιητικό πυρασφάλειας για καταλύματα άνω των 51 κλινών. Πλέον η διαδικασία κατάταξης σε κλειδιά γίνεται προαιρετική. Κατά τη διαδικασία της γνωστοποίησης απαιτούνται τα ελάχιστα κρίσιμα στοιχεία: το όνομα, η διεύθυνση του τόπου άσκησης της δραστηριότητας, το είδος της οικονομικής δραστηριότητας ή των οικονομικών δραστηριοτήτων που πρόκειται να ασκηθούν. Ο χρόνος για χορήγηση άδειας και έναρξη λειτουργίας στο παλαιό καθεστώς ήταν τουλάχιστον 30 ημέρες. Στο νέο καθεστώς, η λειτουργία της συγκεκριμένης δραστηριότητας γίνεται αμέσως μετά τη γνωστοποίηση.

φωτο: anexarttitosblog.gr