ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ Η ΠΟΛΗ Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» τα… έψαλλαν σε ΟΔΑΖ και αρχές

Τήρησαν πιστά το έθιμο και μοίρασαν τις πατροπαράδοτες πρωτοχρονιάτικες ζακυνθινές μελωδίες σε όλη την πόλη. Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» πήραν τις κιθάρες και τα μαντολίνα τους και με τις μελωδικές φωνές τους τήρησαν το έθιμο να ψάλλουν τα κάλαντα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις τοπικές αρχές.
Η αρχή ωστόσο έγινε στο πλοίο Fior di Levante της Levante Ferries, με το οποίο οι Τραγουδιστάδες επέστρεφαν από την Αθήνα όπου, όπως μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ της σελίδας 6, το πρωί της ίδιας ημέρας, είχαν ψάλλει τα κάλαντα της Ζακύνθου στο προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Στο δρομολόγιο της επιστροφής, επιβάτες και πλήρωμα που κατευθύνονταν στο νησί μας για να περάσουν την Πρωτοχρονιά, άκουσαν τα μελωδικά κάλαντα και τραγούδησαν μαζί με τους μουσικούς.
Όπως πάντα, πρώτη στάση στο νησί ήταν ο ΟΔΑΖ, όπου τους περίμενε ο πρόεδρος, Στάθης Μπετίνης και βέβαια οι τρόφιμοι του Κέντρου. Οι Τραγουδιστάδες περιηγήθηκαν σε όλες σχεδόν τις πτέρυγες, τραγουδώντας για τους τρόφιμους που τους χειροκρότησαν, τραγούδησαν μαζί τους και τους ευχαρίστησαν για την αλέγρα επίσκεψη που τόσο την περιμένουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τις ευχαριστίες του έδωσε και ο κ. Μπετίνης που συνόδευσε τους Τραγουδιστάδες στη μουσική τους βόλτα στους διαδρόμους και στα δωμάτια των τροφίμων και στη συνέχεια, μαζί με το προσωπικό, τους πρόσφερε τις καθιερωμένες φρεσκοφτιαγμένες τηγανίτες, κουραμπιέδες και κουλούρα που έκοψε ο ίδιος.
Επόμενη στάση των Τραγουδιστάδων ήταν το δημαρχείο. Στη στολισμένη σάλα του 2ου ορόφου, τους περίμενε ο δήμαρχος, Π. Κολοκοτσάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ν. Τσίπηρας και υπάλληλοι της δημαρχίας. Ο δήμαρχος εκτός από κεράσματα, πρόσφερε από ένα δώρο σε κάθε μουσικό του συγκροτήματος και βέβαια ευχήθηκε κάθε καλό για τους ίδιους για τη νέα χρονιά.
Τα κάλαντα άκουσαν στη συνέχεια οι δύο Μητροπολίτες, Ζακύνθου Διονύσιος και Δωδώνης Χρυσόστομος που υποδέχτηκαν τους Τραγουδιστάδες στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Μάλιστα, την ώρα εκείνη, καθώς ο κ. Χρυσόστομος συνομιλούσε τηλεφωνικά με ιερείς από το Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, έφερε το ακουστικό κοντά στο συγκρότημα, επιτρέποντας στους ιερείς από την Πόλη να ακούσουν τα ζακυθινά κάλαντα σε… αληθινό χρόνο. Οι δύο Γέροντες έδωσαν τις ευχές τους στους μουσικούς οι οποίοι αντευχήθηκαν στον κ. Διονύσιο ταχεία ανάρρωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το πόδι του.
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας των Τραγουδιστάδων ήταν το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Εκεί, τους περίμενε ο Αντιπεριφερειάρχης, Λ. Νιοτόπουλος με Συμβούλους και υπαλλήλους. Ο ίδιος βέβαια δεν παρέμεινε τυπικός ακροατής πίσω από το γραφείο του αλλά συμμετείχε, ως μέλος ο ίδιος των Τραγουδιστάδων. Με πειράγματα, γέλια και ευχές, ο κ. Νιοτόπουλος ξεπροβόδισε τους Τραγουδιστάδες στην είσοδο του Διοικητηρίου, όπου έψαλλα για μία ακόμη φορά τα κάλαντα, κλείνοντας τη μουσική περιοδεία στην πόλη μας.