Λαλάγγια

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
1 kg. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr. ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο χλιαρό νερό
Αλάτι στη γεύση
λάδι για το τηγάνισμα

Παρασκευή:
Μέσα σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε πάλι. Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι με λίγο χλιαρό νερό, τη ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του αλευριού και ξανά ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό ώστε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αμέσως μετά ξανά ζυμώνουμε και κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλα μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε ένα κορδόνι. Κόβουμε το κορδόνι στα 3 και το διπλώνουμε να γίνει στρογγυλό.
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να γίνουν χρυσά από όλες τις πλευρές.
Συνοδέψτε τα με μια πικάντικη φέτα ή ντόπιο Ζακυνθινό τυρί ( λαδοτύρι )