Γουρουνόπουλο γεμιστό

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
1 μικρό γουρουνόπουλο γάλακτος, ολόκληρο 7 με 10 κιλών
ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει τα πόδια από το γόνατο και κάτω, το πλύνουμε καλά και το αφήνουμε να στεγνώσει
6 κ.γ. μίγμα CITRON SALT από την σειρά μπαχαρικών ΄΄ μονοπάτια των γεύσεων ΄΄ ή εάν δεν έχετε *( αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και ξύσμα από 3 λεμόνια )

Για τη γέμιση:
350 gr. κιμά μοσχαρίσιο
350 gr. κιμά χοιρινό
2 λουκάνικα με πράσο ψιλοκομμένα
500 gr. ρύζι σπυρωτό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 ml. κόκκινο κρασί
100 gr. κουκουνάρια
νερό
ελαιόλαδο
4 κ.γ. μίγμα ΒΒQ από την σειρά μπαχαρικών ΄΄ μονοπάτια των γεύσεων ΄΄ ή εάν δεν έχετε **( τσίλι – πιπέρι άσπρο – σκόρδο – πάπρικα – κρεμμύδι – σέλινο )
αλάτι στην γεύση

Παρασκευή:
Αφαιρούμε το έντερο που περιβάλλει τα λουκάνικα, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα σοτάρουμε. Σοτάρουμε και τα κρεμμυδάκια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και μετά το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε το μίγμα ΒΒQ ή εάν δεν έχουμε τα μπαχαρικά** και τα κουκουνάρια. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Τρίβουμε το γουρουνόπουλο καλά εξωτερικά αλλά και εσωτερικά με το μίγμα CITRON SALT ή εάν δεν έχουμε τα μπαχαρικά και το λεμόνι*.
Γεμίζουμε και ράβουμε το λαιμό και την κοιλιά.
Ψήνουμε στους 170ο C, για 4 ώρες και 30΄ περίπου, σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μερικές κληματόβεργες, σκεπασμένο με βρεγμένη λαδόκολλα τις 2 πρώτες ώρες.
Αλείφουμε κατά διαστήματα με το ζουμί του και με χυμό λεμονιού.