Μπροκολόσουπα για την Παραμονή Χριστουγέννων

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
500 gr. φρέσκο μπρόκολο
100 gr. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι – πιπέρι στην γεύση

Παρασκευή:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο και το σκόρδο να μαλακώσουν
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό, το μπρόκολο και την πατάτα. Αφήνουμε να βράσουν όλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για ένα τέταρτο της ώρας
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα λιώνουμε στο μίξερ καλά. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε για 5΄ λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.