ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΠΛΑΚΙ στην ΓΑΣΤΡΑ

tsipoura_plaki

Αξιώτης Παράσχος
Πρόεδρος H.E.C.F.
Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος
http://www.executivechefsclub.gr/
E-mail: [email protected]
facebook.: ExecutiveChefsPlatinumClubOfGreece
tel: +30 27210 93844 mob: +30 6948046207

Υλικά:
2 φιλέτα τσιπούρας
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
4 ώριμες Ντομάτες
μαϊντανό χοντροκομμένο
χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
2 κ.γ. μίγμα THALASSA από την σειρά μπαχαρικών ΄΄ μονοπάτια των γεύσεων ΄΄.

Παρασκευή:
Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε τα λαχανικά σε πολύ λεπτές φέτες.
Στην γάστρα δημιουργήστε μια στρώση από κρεμμύδια το χυμό με ξύσμα λεμόνι, συνεχίστε με πατάτα και τέλος τομάτα,
ρίχνοντας 1 κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα THALASSA ( εάν δεν έχετε χρησιμοποιήστε μόνο αλάτι και πιπέρι στην γεύση).
Δημιουργήστε μια δεύτερη στρώση ακριβώς το ίδιο και ρίξτε ελαιόλαδο, σκεπάστε με το καπάκι και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15΄ λεπτά.
Στη συνέχεια ρίξτε τον μαϊντανό και τοποθετήστε από επάνω τα φιλέτα τσιπούρας με το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών.
Σκεπάστε πάλι με το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.