ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ «ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ» σε έργα της Ελένης Γούναρη

gounari

Την Εκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Αναδρομές», της εικαστικού-εκπαιδευτικού, Ελένης Γούναρη, παρουσιάζει και φιλοξενεί το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.
Η γνωστή εικαστικός και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, εκθέτει νέα έργα της αλλά και πολλά παλαιότερα, σε μια Εκθεση την οποία ανέλαβε να φιλοξενήσει το Μουσείο Σολωμού, έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Παράλληλα, όπως εξηγεί η εικαστικός, λόγω της θέσης της ως Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Μουσείου, προσπάθησε να γίνει η Εκθεση επισκέψιμη και από σχολεία του νησιού.

ΕΡ.: Ποιο ήταν το σκεπτικό ή το κίνητρο για τη συγκεκριμένη Εκθεση;
«Ηταν κάτι που το ήθελα από καιρό και γι’ αυτό ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να εκθέσω εκεί έργα μου, παλαιότερα, εξ ου και ο τίτλος ‘Αναδρομές’, αλλά και νέα, σύμφωνα πάντα με το ύφος του Μουσείου», εξηγεί η κα Γούναρη.


ΕΡ.: Ως υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων πιστεύετε ότι μια τέτοια έκθεση θα μπορούσε να αποτελέσει ενδιαφέρουσα εικαστική εμπειρία για τους μαθητές;
«Η όλη διοργάνωση της Εκθεσης αλλά και η ιδέα καθαυτή, έγινε σε μεγάλο βαθμό από τη Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού, Κατερίνα Δεμέτη που διαθέτει μεγάλη εμπειρία ώστε τα παιδιά να δουν πώς συνδέονται τα εκθέματα ενός Μουσείου με μια Εκθεση έργων Σύγχρονης Τέχνης».

Τα εγκαίνια της Εκθεσης πραγματοποιούνται το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 20:00. Η διάρκεια της Εκθεσης που είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι μέχρι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Ελένη Γούναρη γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Ζάκυνθο.
Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής Δ. Μυταρά και Σκηνογραφία στο Εργαστήριο Β. Βασιλειάδη και έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων.
Έχει κάνει έξι Ατομικές Εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πάνω από ογδόντα Ομαδικές στην Ελλάδα, οι περισσότερες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και Πάτρα, Κρήτη, Σύρο, Πάρο, Πάτμο, Επτάνησα κλπ.
Έχει συμμετοχές σε Εκθέσεις στο εξωτερικό όπως Ιταλία – στην Biennale της Φλωρεντίας- Γαλλία, Η.Π.Α., Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία όπου ήταν ανάμεσα στους δύο Έλληνες που βραβεύθηκαν.
Επίσης, έχει εικονογραφήσει εξώφυλλα βιβλίων, αφίσες και έχει κάνει Σκηνικά και Κοστούμια για Θεατρικές Παραστάσεις.
Έχει διδάξει Καλλιτεχνικά μαθήματα στη Μέση Εκπαίδευση, Ι.Ε.Κ., και από το 2009 στο Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, στην Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Από το 2003 μέχρι το 2011 ήταν Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και σήμερα είναι η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων (Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).
Είναι μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων, Εικαστικών ομάδων -όπως της ομάδας Just 5, της Mail Art, της Ash in Art, Art Way, του Ορίζοντα Γεγονότων Πολιτισμού- και πολλών Καλλιτεχνικών Επιτροπών και Συμβουλίων.
Δημοσιεύσεις για το εικαστικό έργο της που έχει πολλές φορές βραβευθεί, υπάρχουν σε εφημερίδες και περιοδικά.
Έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτίρια, ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
www.elenigounari.gr