Η Ενορία Τραγακίου διοργανώνει στις 7, 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2016 τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια

4 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΑΡΑΧΟΒΑ 7 – 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

osios-loukas-viotia

Η Ενορία Τραγακίου διοργανώνει στις 7, 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2016 τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1η Ημέρα: Αναχώρηση με το πρώτο καράβι από τη Ζάκυνθο. Στάσεις για καφέ και μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη στη Χαλκίδα. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυμάλλης στα Ψαχνά Ευβοίας και στη συνέχεια προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό της Πολιούχου της Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το παλιρροϊκό φαινόμενο των νερών του Ευρίπου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο.
2η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Βόρεια Εύβοια. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας όπου εκεί φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Οσίου και στη συνέχεια θα τελέσουμε τρισάγιο στον τάφο του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη. Μεσημεριανό φαγητό στη Λίμνη Ευβοίας. Προσκύνημα και μικρά Παράκληση στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, στον οποίο φυλάσσεται ολόσωμο και άφθαρτο το Ιερό Λείψανο Του. Καφές και ελεύθερος χρόνος για αγορές στο Προκόπι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο με μουσικό πρόγραμμα.
3η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Νότια Εύβοια. Στάση στο χωριό Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, γενέτειρα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και προσκύνημα στον παλαιό και νέο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον οποίο φυλάσσονται αντικείμενα του Οσίου και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο σπίτι του Οσίου. Ξενάγηση στο Λαογραφικό μουσείο του χωριού και κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Ναού. Αναχώρηση για Κύμη και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κύμης. Επίσκεψη και ξενάγηση στην πόλη της Κύμης, τη λεγόμενη και μπαλκόνι του Αιγαίου και ελεύθερος χρόνος για αγορές. Μεσημεριανό φαγητό στην παραλία της Κύμης. Προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Αυλωναρίου. Επιστροφή στη Χαλκίδα. Βράδυ ελεύθερο.
4η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση από Χαλκίδα με προορισμό την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας, στην οποία φυλάσσεται ολόσωμο και άφθαρτο το Ιερό Λείψανο Του. Στη συνέχεια μεσημεριανό φαγητό και ελεύθερος χρόνος για αγορές στην Αράχοβα. Αναχώρηση και στάση για καφέ. Επιστροφή με το τελευταίο καράβι για Ζάκυνθο.
Το πρόγραμμα της εκδρομής δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τον χρόνο που υπάρχει.

Τιμή Εκδρομής κατ΄ άτομο: 150 Ευρώ

Για δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: 697-4028199 π. Σεραφείμ
Για κρατήσεις θέσεων προκαταβάλλονται 50 Ευρώ.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
–Εισιτήρια πλοίων Ζακύνθου – Κυλλήνης & Κυλλήνης – Ζακύνθου.
–Λεωφορείο.
–3 βραδιές σε ξενοδοχείο στη Χαλκίδα σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με πρωινό. (Για όποιον θέλει μονόκλινο δωμάτιο η διαφορά είναι: + 45 Ευρώ).
–Ξεναγήσεις.