Μια ελληνική φοιτητική ομάδα θα διαγωνιστεί στους τελικούς του διεθνούς διαγωνισμού Microsoft Imagine Cup 2016!

microsoft foitites

Μια ελληνική φοιτητική ομάδα είναι ανάμεσα τις 35 συνολικά, που θα ταξιδέψουν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ, προκειμένου να διαγωνιστούν στους τελικούς του διεθνούς διαγωνισμού Imagine Cup της αμερικανικής εταιρείας, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου.
Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες -Innovation (Καινοτομία), Games (Παιγνίδια) και World Citizenship (Πολίτες του Κόσμου)-, διεκδικώντας, εκτός από τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ένα χρηματικό έπαθλο 50.000 δολαρίων, καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ιδιωτική συνεδρία συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Φέτος, την Ελλάδα εκπροσωπεί η ομάδα Amanda, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα ψηφιακό χώρο συναισθημάτων, που συνδυάζει την πραγματικότητα με την εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα. Στο χώρο αυτό, ο χρήστης περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός βιντεοπαιχνιδιού και αλληλοεπιδρά με εικόνες, βίντεο και διαδραστικό υλικό. Στόχος είναι η αύξηση της ενσυναίσθησης, της αυτοπεποίθησης και της ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα του εκφοβισμού (bullying).

Η συγκεκριμένη κατηγορία απευθύνεται σε εκείνους που στόχος τους είναι να κάνουν τον κόσμο καλύτερο μέσω της τεχνολογίας.

«Πιστεύαμε πάντα ότι πρέπει να ασχοληθούμε με το φαινόμενου του bullying. Τώρα που είμαστε στα τελευταία έτη σπουδών αισθανθήκαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία της εφαρμογής με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά μας, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη» τόνισε ο Ηλίας Χρυσοβέργης, μέλος της ομάδας AMANDA στο “Πρακτορείο FM 104,9”.

Όπως εξήγησε ο φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η βασική εφαρμογή απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου. «Επικεντρωθήκαμε σε αυτές τις ηλικίες, αφού προηγουμένως συζητήσαμε με ψυχολόγους και μας είπαν ότι είναι το πιο βασικό ηλιακό στάδιο».

Πηγή: newsit.gr, ekriti.gr