«Έφυγε» ο εικαστικός Διονύσης Παπαδάτος | Άφησε την τελευταία του πνοή στο Βιετνάμ

DSCN3726a

Την τελευταία του πνοή στο Βιετναμ άφησε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016) ο γνωστός και πρωτοποριακός Ζακυνθινός ζωγράφος Διονύσης Παπαδάτος. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανάρτηση του iskiosiskiou.com, ο εκλιπών είχε ταξιδέψει για μιαν ακόμη φορά στο Βιετνάμ (τον έθελγαν πολύ τα άπω ταξίδια), όπου όμως κτύπησε σοβαρά στο μπάνιο του ξενοδοχείου του, εγχειρίστηκε σε τοπικό εκεί νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε επί πολλούς μήνες, αργότερα μάλιστα στην εντατική, από όπου όμως δε συνήλθε ποτέ. Έτσι εκεί, «εις ξένην γην», έκλεισε ο κύκλος της ζωής -μάλλον η σπείρα, που τόσο αγαπούσε ο ίδιος- ενός ακόμη σημαντικού πνευματικού ανθρώπου της Ζακύνθου, ο οποίος διακρινόταν για την οξύνοια και επαναστατικότητα της σκέψης του, την ανοικτοσύνη του δημιουργικού ταλέντου του και τη φιλικότητα του χαρακτήρα του!
Ένας σπουδαίος εικαστικός καλλιτέχνης, ο οποίος έκανε την «Κρύπτη», τον δημιουργικό – εκθεσιακό χώρο του, να φαντάζει ως μία από τις ελάχιστες πλέον μήτρες πολιτισμού στη Ζάκυνθο! Από το 1958, όταν πρωτοπήγε στην Αθήνα, άρχισε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής σε διάφορα εργαστήρια και κυρίως σε αυτό του ζωγράφου Θεόδωρου Δρόσου, για τρία χρόνια. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.)
Έργα του υπάρχουν στη συλλογή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Αρχαιολογίας, στη συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου, καθώς επίσης και σε χώρες της Ευρώπης.
Από το 2002 ζει και εργάζεται στη γενέτειρά του, όπου έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει την τελευταία του δουλειά με τις μεταλλικές κατασκευές. Εκεί έχει ιδρύσει το Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Κρύπτη» που λειτουργεί από το 2001, έχει επιμεληθεί την έκθεση στο Μουσείου Ζακύνθου «Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική και Γλυπτική» στην οποία συμμετείχε με έργο του.Τελευταία άρθρα