Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ | Αποκλειστικές δηλώσεις στο «ΙΟΝΙΑΝ» | Αποστολή στην Κεφαλλονιά (φωτο)

kef

Την τιμητική της, είχε φέτος κατά τον εορτασμό της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, η Κεφαλονιά, η οποία υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο αναγόρευσε σε επίτιμο δημότη. Ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ριζοσπαστών, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Αργοστολίου.

Ακολούθως έγινε η τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, από το Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίσης ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Παπαναστασάτος, όπως και σε επίτιμο καθηγητή του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην Ένωση των Επτανήσων με τον Εθνικό Κορμό και ευχαρίστησε την Κεφαλονιά για την τιμή, η οποία όπως επισήμανε δεν είναι στο πρόσωπο του αλλά στο Θεσμό. Σε μια ξεχωριστή αναφορά της ομιλίας του εξήρε το ήθος και την πολιτική παρακαταθήκη του Γεράσιμου Αρσένη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη η βουλευτής του Νομού Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος, ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλ. Παρίσης και εκπρόσωποι φορέων.


Η ΗΜΕΡΑ και το ΙΟΝΙΑΝ ήταν εκεί και κατέγραψαν τις εορταστικές και τιμητικής εκδηλώσεις. Παρακολουθήστε τις αποκλειστικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στον απεσταλμένο μας Γιώργο Αναγνωστόπουλο