Στο Αργοστόλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Ένωση των Επτανήσων – Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα

Την Εθνική Επέτειο της 21ης Μαίου ημέρα Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αποδεχόμενος την πρόσκληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ο Πρόεδρος θα μεταβεί αύριο Σάββατο 21 Μαϊου 2016 στην Κεφαλλονιά ώστε να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Αργοστόλι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

«ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2016»

Ώρα: 10:00

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους φορείς, παρουσία, του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Ιωαννίνων) και αντιπροσωπειών μαθητών από τα σχολεία, Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Αργοστολίου, στο Μνημείο Ριζοσπαστών – Ξενία.

Ώρα: 11:00

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Ιωαννίνων) και αντιπροσωπειών μαθητών από τα σχολεία Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Αργοστολίου, στο Μνημείο των Ριζοσπαστών Ιωσήφ Μομφεράτου, Ηλία Ζερβού – Ιακωβάτου και Γεράσιμου Α. Λειβαδά, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αργοστολίου.

Ώρα: 20:30

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση-Αφιέρωμα, στην Επέτειο της Ένωσης Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα (21 Μαΐου 1864) από το Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), και του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Ιωαννίνων, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

«ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ 2016»

Χαιρετισμός με κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση Εθνικών Εμβατηρίων, στους δρόμους της πόλης.

Ώρα 08:00 π.μ.

Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:20 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου. Μετά την δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας, θα εκφωνήσει ο κ. Γεράσιμος Φαρακλός, Διδάκτορας Κλασικής Φιλολογίας, εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Ώρα 11:20 π.μ.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Ριζοσπαστών – Ξενία, από την Αυτού Εξοχότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, εκπροσώπου όλων των Ελλήνων.

Ώρα 12:00 μ.μ.

Παρέλαση, ενώπιον του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, επισήμων, θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, των σπουδαστών, των μαθητών του Δήμου Κεφαλονιάς, των προσκόπων, του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Αργοστολίου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Ιωαννίνων), φορέων, Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π., με τη συνοδεία Φιλαρμονικών του Δήμου Κεφαλονιάς ήτοι: Φιλαρμονική Αργοστολίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ», Φιλαρμονική Σάμης «ΘΕΜΟΣ ΑΜΟΥΡΓΗΣ» και της Μπάντας Στρατού Ξηράς, του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Τριπόλεως, στο χώρο της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου.

Ώρα 13:45 μ.μ.

Τελετή ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι.

Η τελετή περιλαμβάνει:

Ανάγνωση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γεράσιμο Παπαναστασάτο.
Προσφώνηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση και Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Κεφαλονιάς
Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ώρα 17:00 μ.μ.

Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο Ριζοσπαστικό κίνημα και στην Ένωση Επτανήσων με την Ελλάδα τιμώντας παράλληλα τα 200 έτη από την γέννηση του Κεφαλλονίτη Ριζοσπάστη Ιωσήφ Μομφεράτου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», συνιστά διοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.

Ακολουθεί τελετή αναγόρευσης της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Καθηγητή κ.Ιωάννη Δραγώνα.

Το Πρόγραμμα του ΤΕΙ

Προσφώνηση του Τιμώμενου από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Καθηγητή κ. Ιωάννη Δραγώνα

Παρουσίαση του έργου του Τιμώμενου από τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Καθηγητή κ. Ερνέστο Τζαννάτο

Ανάγνωση του Ψηφίσματος της Διοικούσας Επιτροπής από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Ηλίαδη

Αναγόρευση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας της Σχολής

Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, από τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καλαφάτη

Περιένδυση του Τιμώμενου με την τήβεννο του Ιδρύματος από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Καθηγητή κ. Ιωάννη Δραγώνα και τους αντιπροέδρους κ. Αθανάσιο Καλαφάτη και κ. Ερνέστο Τζαννάτο

Ομιλία του Τιμώμενου με τίτλο:
«ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.
Η ανάγκη πιστής εφαρμογής του για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού

Ώρα 18:20 μ.μ.

Εκδήλωση της Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας που περιλαμβάνει:

Τον «Απολογητικό Λόγο» του Παπα-Ληστή από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.
Την Χορωδιακή απόδοση της «Λειτουργίας των Ριζοσπαστών» σε μουσική Λίνου Κόκκοτου και στίχους του Νίκου Σουρή, από την Σχολική Χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, συνοδεία της μουσικού Βέρας Γαλάτειας. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με το άσμα «Σ΄ ένα παπόρο μέσα» από την αυτή χορωδία.
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κ. Ιωάννης Μπαλάφας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται, να παραστούν οι αρχές και όλοι οι πολίτες, του Νομού.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, θα έχει ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γεράσιμος Πολλάτος.

Τελετάρχες ορίζονται, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας κ. Μ. Κλαουδάτος και κ. Π. Σταθάτος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ