6 κούκλες ελληνίδες που πρέπει να γνωρίσεις | Δείτε ποια είναι η Ζακυνθινή…

kladi

Δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Απολαμβάνουν, όμως, είτε το τελευταίο διάστημα, είτε τα τελευταία χρόνια, μια ήρεμη επιτυχία. Με πλήρη αφοσίωση στην τέχνη τους, έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού που αναζητά το διαφορετικό. Τις συνδέει, επίσης, ακόμα ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό: Είναι όλες τους πολύ όμορφες, χωρίς να φαίνεται να προσπαθούν πολύ γι’ αυτό.
Μεταξύ αυτών και η δικιά μας Αλεξάνδα Κλάδη. Μια ανερχόμενη τραγουδοποιός που πειραματίζεται με τον ήχο της συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς ήχους με ρετρό μελωδίες. Το νέο της single «Γύρισε» κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τη Feelgood.
Η Αλεξάνδρα Κλάδη γεννήθηκε στη Ζάκυνθο κάποιον Δεκέμβρη. Για την ακρίβεια, σε κάποιο χωριό του νησιού. Σχέση ιδιαίτερη με τη μουσική δεν είχε – εννοούμε οικογενειακή παράδοση. Στο αυτοκίνητο του πατέρα της άκουγε λαϊκά του Στράτου Διονυσίου και ο παππούς της, βοσκός όντας, έπαιζε φλογέρα. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να αγαπήσει τη μουσική, να αρχίσει να ψάχνει μόνη της – η παρέα της στο γυμνάσιο δεν ακολουθούσε – και όταν στο λύκειο ανακάλυψε τους Pink Floyd κάπου εκεί όλα πήραν τον δρόμο τους.

kladi1

Σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα φοίτησε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και απέκτησε τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με βαθμό άριστα. Ακόμη έκανε σπουδές στο πιάνο, στο όμποε και στο τραγούδι και αργότερα στη σύνθεση και στο film scoring. Καταπιάστηκε με διάφορα μουσικά όργανα όπως το ακορντεόν, το μαντολίνο και διάφορα μελωδικά κρουστά. Τελειώνοντας τις σπουδές της και έχοντας πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, κυρίως ως χορωδός στη φωνή της mezzo soprano, άρχισε να εστιάζει στον τομέα της μουσικής σύνθεσης αλλά και στη διδασκαλία της μουσικής. Γράφει μουσική, τραγουδάει και ηγείται του προσωπικού της project. Πειραματίζεται με την ποπ μουσική κουβαλώντας επιρροές τόσο από την indie pop και jazz σκηνή της Αμερικής όσο και από φολκ στοιχεία της επτανήσιας καταγωγής της. Ενα μείγμα ιδιαιτέρως εκρηκτικό και ξεσηκωτικό.

ΠΗΓΗ: joytv.gr/