ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΞΑΝΑ | Η ασθένεια της Ντένιας, αν και σπάνια, θεραπεύεται | Ο Πατέρας της μιλά στο «ΙΟΝΙΑΝ» (video)

ntenia vostoni

Οι ευχές όλων μας για την Ντένια φαίνεται πως έπιασαν τόπο, αφού τα νέα που έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital) μόνο καλά και αισιόδοξα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Κυρίως, όμως, έκαναν την ίδια να χαμογελάσει ξανά, συνεχίσει να ονειρεύεται, να ζει την καθημερινότητά της μετά από ένα χρονικό διάστημα αναμονής και προσμονής.
Ο καθηγητής που την παρακολουθεί ενημέρωσε τους δικούς της ότι τα αποτελέσματα της βιοψίας έδειξαν ένα σπάνιο αλλά ιάσιμο λέμφωμα που βρίσκεται σε δύσκολο σημείο. Αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθεί πολύμηνη θεραπεία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει μέσα στο νοσοκομείο και από τη μέχρι σήμερα εμπειρία έχει επιτυχία όπου εφαρμόστηκε.

Η είδηση…
Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που μας χωρίζουν γεωγραφικά με τη Βοστώνη, δεν στάθηκαν ικανά να εμποδίζουν τη σκέψη και το νου καθενός από εμάς να βρεθεί δίπλα στην ίδια και την οικογένειά της. Η εφημερίδα μας από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τη Βοστώνη προκειμένου να πληροφορηθεί τα τελευταία νέα, για την 28χρονη συμπολίτισσά μας Ντένια Παράσχη.
Έτσι, λοιπόν, προχθές το απόγευμα της Παρασκευής (10πμ ώρα Βοστώνης – 7μμ ώρα Ελλάδος) σε επικοινωνία με το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης έγινε γνωστό πως:
“Χαμόγελα αισιοδοξία χάρισαν στην ίδια, το σύζυγο και τους γονείς της, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016.
Μετά την αδυναμία της πρώτης βιοψίας να δώσει κάποιο συγκεκριμένο και οριστικό αποτέλεσμα, υποβλήθηκε σε δεύτερη πολύωρη χειρουργική επέμβαση λήψης δείγματος από τον Καθηγητή που την παρακολουθεί και την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.
Ο Καθηγητής Βλαχάκης ενημέρωσε τους δικούς της ότι τα αποτελέσματα κάνουν λόγο για σπάνιο αλλά ιάσιμο λέμφωμα που βρίσκεται σε δύσκολο σημείο.
Αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθεί πολύμηνη πρωτοποριακή θεραπεία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει μέσα στο νοσοκομείο και από τη μέχρι σήμερα εμπειρία έχει απόλυτη επιτυχία όπου εφαρμόστηκε.
Οι δυο πρώτες θεραπείες θα γίνουν εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, ενώ μετά θα μεταφερθεί στο σπίτι των ομογενών που φιλοξενούν την οικογένειά της. Όσον αφορά τη συνέχιση των θεραπειών που θα διαρκέσουν συνολικά 4 μήνες θα πρέπει να γίνει στην Αμερική και αυτό διότι θα απαιτηθεί η εισαγωγή της στο νοσοκομείο για 5 ημέρες κάθε μήνα”.

Η δήλωση του πατέρα της στο IONIAN
Εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας της Ντένιας μετά από ένα και πλέον μήνα μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ionian ενημέρωσε για τα τελευταία και ευχάριστα νέα αναφορικά με την υγεία της Ντένιας. Στάθηκε στο γεγονός ότι τα νέα είναι καλά και κυρίως ότι έχει αλλάξει η ψυχολογία της. Ταυτόχρονα έστειλε και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε Ζακυνθινό, Έλληνα και απανταχού της γης πολίτη που συνέδραμε με οποιοδήποτε τρόπο στον αγώνα της κόρης του.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης
Στο πλευρό της ίδιας και της οικογένειάς της εξακολουθούν να βρίσκονται ομογενείς μας, οι απόδημοι συμπατριώτες μας που παρόλο που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα της αγάπης και του εθελοντισμού. Σε καθημερινή βάση κατακλύζουν με τις επισκέψεις τους το νοσοκομείο, ενώ η φιλοξενία που έχουν επιφυλάξει στους δικούς της είναι μοναδική.
Από τη στιγμή που τους παρέλαβαν στο αεροδρόμιο μέχρι τώρα δεν έχουν φύγει από το πλευρό τους, τόσο στη διαμονή σε σπίτι των αποδήμων όσο και σε κάθε άλλου είδους διευκόλυνση και παροχή.
Γνωστός για τις ευαισθησίες του ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος, εντός των ημερών αναμένεται να μεταβεί στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί από τους ιατρούς για την πορεία της υγείας της. Ακολούθως να συναντηθεί με τους γονείς της και την Ντένια για την οποία προσεύχεται. Πέραν των άλλων θα πρέπει να επισημανθεί και η συμβολή της εκεί τοπικής εκκλησίας που στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης.

mitropolitis-vostonis