Σταύρος Κοντονής

kontonis

Χρονιά εκλογών το 2015 και αν μη τι άλλο η διπλή πανηγυρική εκλογή του Σταύρου Κοντονή στο αξίωμα του Βουλευτή αδιαμφισβήτητα άφησε ανεξίτηλο το στίγμα τους. Κυρίως, όμως, διότι μετά από 23 ολόκληρα χρόνια το νησί της Ζακύνθου, συμμετέχει στην Κυβέρνηση. Είναι ο δεύτερος Ζακυνθινός που μετέχει σε ελληνική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν, μετά τον αείμνηστο Δημήτρη Μαρούδα. Από ένα πολιτικό που χαίρει της εκτίμησης του ίδιου του Πρωθυπουργού και επιλέχθηκε για μια δύσκολη θέση για το ήθος, τις πολιτικές, νομικές και διοικητικές ικανότητές του.
O Σταύρος Κοντονής διατέλεσε Υφυπουργός Αθλητισμού το χρονικό διάστημα από 27 Ιανουαρίου 2015 έως 28 Αυγούστου 2015 και τοποθετήθηκε στην ίδια θέση στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 όπου και παραμένει έως σήμερα.
Γεννήθηκε το 1963 στη Ζάκυνθο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1995. Έκτοτε ασκεί τη δικηγορία στο νησί μας παρόλο που του δόθηκε η δυνατότητα για μια λαμπρή καριέρα στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα, και διετέλεσε για δύο θητείες πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και μέλος του προεδρείου του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

ΦΩΤΟ: eurokinisi.gr