Κώστας Μαυρόπουλος: Ένας ευπατρίδης που δεν ξεχνά τις ρίζες του

erga_mavropoulos

Μπορεί να ζει και να διαπρέπει τα τελευταία σαράντα δύο χρόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ, όμως η σκέψη του είναι πάντα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στο χωριό του, το Άνω Γερακάρι, για το οποίο, όπως δηλώνει στην «Ημέρα», πάντα θα προσπαθεί. Ο λόγος για τον κ. Κώστα Μαυρόπουλο που ξεπέρασε τα γραφειοκρατικά προβλήματα και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να διαπλατυνθεί ο δρόμος στο χωριό του, που οδηγεί στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ανεμογδούρι.
Ο κ. Μαυρόπουλος ήδη πριν από χρόνια είχε αγοράσει το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο στη συνέχεια παραχωρήθηκε στην ενορία για την διαπλάτυνση του δρόμου. Ο ίδιος θεωρούσε ότι τόσο οι κάτοικοι του χωριού, όσο και οι επισκέπτες, θα πρέπει να έχουν άνετη πρόσβαση με αυτοκίνητο μέχρι τον προαύλιο χώρο του ναού, ώστε να μπορούν να παρίστανται στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά και για να μπορούν να απολαμβάνουν την υπέροχη θέα που προσφέρει το σημείο από την Κεφαλονιά μέχρι και τον κάμπο της Ζακύνθου.

mavropoulos_ergaΕρωτηθείς για αυτή του την πρωτοβουλία, δήλωσε πως «όλοι μας πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να πάει μπροστά η κοινωνία μας» και πρόσθεσε πως επιθυμεί η δική του πράξη να εμπνεύσει τους συμπολίτες μας, ώστε με ανάλογες πράξεις να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νησιού. Εξηγεί πως «θα πρέπει να προσφέρουμε στον τόπο μας, ότι ακριβώς και στο σπιτικό μας». Μάλιστα με έναν επιτυχημένο τρόπο παρομοιάζει τη Ζάκυνθο με βιτρίνα και συμβουλεύει να συμπεριφερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους επισκέπτες και να τους παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες, διότι μέσω του τουρισμού το νησί μας θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Ικανοποιημένος για την πορεία του έργου και συγκινημένος εξέφρασε, τέλος, τις θερμές του ευχαριστίες προς την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, τον Δήμο, τον ιερέα Λευτέρη Πόθο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νίκο Μαλαπέτσα, καθώς επίσης και τους κυρίους Ανδρέα και Γιάννη Μουζάκη για την αποδοχή της δωρεάς, τη βοήθεια τους και τη στήριξή τους προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.


Γ.Κ.