Φωταγώγηση Κάστρου: Οι πολίτες επιβραβεύουν το αποτέλεσμα

kastro

Με χαρά και θαυμασμό υποδέχτηκαν οι πολίτες την φωταγώγηση του Ενετικού φρουρίου του νησιού μας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν ότι θέλουν να πάνε να το θαυμάσουν από κοντά, το οποίο από εδώ και πέρα θα λάμπει κάθε βράδυ.
Οι περισσότεροι πέραν της ικανοποίησης ότι έλαβε “σάρκα και οστά” ένα έργο που είχε περάσει τα πάνδεινα και χρειαζόταν, στάθηκαν στο γεγονός μέσα από την ανάδειξή του ως ιστορικό μνημείο, θα συμβάλει καθοριστικά στην προσέλκυση τουριστών.
Ελπίζουν, δε, ότι μετά την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, οι ιθύνοντες να μεριμνήσουν τη διάσωσή του με τη στερέωση των τειχών του.

Πόλος έλξης
Βέβαια έχει ενδιαφέρον από εδώ και πέρα και η τουριστική προβολή που θα γίνει στο Κάστρο της Ζακύνθου, το οποίο θα δώσει μια διαφορετική αίγλη στο νησί.
Σε ότι έχει να κάνει με την ανάδειξή του, στόχος είναι η προσέλκυσης τουριστών κι επισκεπτών προβάλλοντας αυτό το ιστορικό μνημείο, που επί Ενετοκρατίας στο εσωτερικό του βρισκότανε η πρωτεύουσα του νησιού, φιλοξενώντας όλη την πόλη, τις διοικητικές υπηρεσίες και η μετατροπή του σε πόλο.


Στην άκρη οι “κόντρες”
Φυσικά τα συγχαρητήρια που έδωσε ο κόσμος στην Δημοτική Αρχή ήταν πολλά. Από εκεί και πέρα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δημιουργούνται αντιδικίες για το ποιος έχει την “πατρότητα”. Σημασία για αυτούς έχει ότι έγινε το πρώτο βήμα. Το σημαντικότερο για τους πολίτες μάλιστα δεν είναι ποια δημοτική αρχή ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο έργο, αλλά σημασία έχει ότι υλοποιήθηκε μια σκέψη που εδώ και δεκαετίες έμενε μόνο στα χαρτιά.