Τρομοκρατία και Διεθνείς Σχέσεις – Προβληματισμός και αβεβαιότητα από τους πολίτες

tromokrata

Κάθε άλλο παρά καθησυχασμένοι εξακολουθούν να εμφανίζονται οι πολίτες μπροστά στα φαινόμενα τρομοκρατίας που σημειώνονται τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Τα τελευταία κρούσματα που έγιναν στο Παρίσι με τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, αλλά και η απρόσμενη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία έχουν ανησυχήσει την κοινή γνώμη.
Ο φόβος για μια κατάσταση πολύ χειρότερη το επόμενο χρονικό διάστημα είναι μεγάλος, με την κοινή γνώμη να σημειώνει ότι πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μην έρθουν χειρότερες μέρες.
Φυσικά το φαινόμενο της τρομοκρατίας θα μπορούσε να έχει επιδράσεις και στην οικονομία μιας χώρας. Ειδικά στην Ελλάδα που πέρασε τα πάνδεινα το περασμένο καλοκαίρι, ουδείς δεν θέλει να σκέφτεται ότι θα χειροτερέψουν τα πράγματα στην Ευρώπη και στον πλανήτη γενικά. Πολύ, δε, περισσότερο να υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό από τον οποίο ζει η τοπική κοινωνία και συντηρείται η οικονομία μας.
Στο νησί μας καταστηματάρχες και απλοί πολίτες παρακολουθούν τα όσα θλιβερά συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα και περιμένουν τις εξελίξεις.
Για τις επιχειρήσεις τους και τις ασχολίες τους, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αυτό που διαδραματίζεται, αφού επηρεάζει τον οικονομικό τομέα αλλά και τον τουρισμό.

ΦΩΤΟ: www.ipyxida.gr