ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου! Καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά

astynomiko_tmima_lagana

Καταδικασμένες θα εξακολουθήσουν να είναι για άλλη μια τουριστική χρονιά οι περιοχές του Λαγανά και του Καλαμακίου, στις οποίες μπορεί να έχουν μειωθεί, εάν όχι εξαφανιστεί, τα ακραία φαινόμενα που τις δυσφήμιζαν σε ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο οι “γουρούνες”, οι επαίτες, η άγρα πελατών, η έλλειψη αστυνόμευσης, η απουσία ελέγχων θα εξακολουθήσουν να είναι ανοιχτές πληγές.
Αν, δε, λάβει κάποιος σοβαρά υπόψη ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών στο νησί μας, καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα που λειτουργούσε έστω και υποτυπωδώς στην περιοχή, τότε αναλαμβάνεται το ΕΛ.ΑΣ… το μεγαλείο σου.
Το πιο τραγελαφικό στην όλη πρόβλεψη είναι πως μετά την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λαγάνα οι αρμοδιότητες αστυνόμευσης της περιοχής Λαγανά- Καλαμακίου θα μεταφερθούν στις Υπηρεσίες έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου (πόλη), ενώ η εδαφική του αρμοδιότητα στο Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών που διατηρείται ως περιφερειακό τμήμα.
Φορείς και αρχές διαμαρτύρονται για μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο, ο “κλήρος” φαίνεται πως πέφτει στον Βουλευτή στον οποίο όλοι προσβλέπουν για να μην υλοποιηθεί στην πράξη κάτι τέτοιο.