3ο Δημοτικό Ρίζας: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

rizas_royxa_prosfyges

Πρόκειται για ένα σχολείο με πλούσιο ιστορικό σε δράσεις. Το 3ο Δημοτικό Ρίζας, στο Σκουληκάδο, δεν θα μπορούσε να απέχει από την πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας για συγκέντρωση αγαθών, για τους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Περισσότερες από 20 μεγάλες σακούλες και χαρτοκιβώτια γέμισαν ασφυκτικά με χειμωνιάτικα ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης που έχουν ανάγκη άνδρες, γυναίκες και παιδιά, πριν το δύσκολο ταξίδι τους στις χώρες της Ευρώπης.
Γεμάτα ενθουσιασμό τα πιτσιρίκια περίμεναν το μικρό πούλμαν για να παραδώσουν τα ρούχα και τα υποδήματα που συγκέντρωσαν μέσα σε λίγες ημέρες. Καθοριστική στάθηκε η παρότρυνση της διευθύντριας του σχολείου, που μετέδωσε το μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο εκπαιδευτικός του σχολείου Διονύσης Μουζάκης, τέτοιου είδους δράσεις δεν αφήνουν ασυγκίνητους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και σπεύδουν να συμμετέχουν σε κάθε δράση που απαιτεί κοινωνική ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη. «Όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντιπεριφέρειας προκειμένου να βοηθήσουμε ο καθένας, με όποιο τρόπο μπορούμε, τους φίλους μας πρόσφυγες, σε δύσκολες εποχές», λέει ο κ. Μουζάκης.