Τρόμος 6,4 R με επίκεντρο τη Λευκάδας – Αποστολή του ΙΟΝΙΑΝ και της ΗΜΕΡΑΣ

leykada_seismos

Δύο νεκρές γυναίκες, πέντε τραυματίες και υλικές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός έντασης 6,4 R που έπληξε χθες το πρωί τη Λευκάδα δημιουργώντας της αρκετές “πληγές” και ταρακούνησε ολόκληρο το Ιόνιο ξυπνώντας μνήμες που μόνο ευχάριστες δεν είναι. Στο νησί που χτυπήθηκε από το σεισμό μία 65χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν αποκολλήθηκε βράχος στην περιοχή Πόντη, έπεσε στο σπίτι της και την τραυμάτισε θανάσιμα. Μία ακόμη γυναίκα 80 ετών βρήκε το θάνατο στην περιοχή Αθάνι ενώ 5 άτομα νοσηλεύονται τραυματισμένα.
Η ΗΜΕΡΑ και το IONIAN βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη Λευκάδα και μετέφεραν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του φαινομένου αλλά και τις εικόνες που δείχνουν τι προκάλεσαν τα 6,4 R. Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Νίκος Γιαπρακάς και ο εικονολήπτης Κώστας Μαρσέλης, βρέθηκαν και στο σπίτι της άτυχης γυναίκας που βρήκε το θάνατο από αποκόλληση βράχου από κοντινό λόφο και περιέγραψαν το σοκ συγγενών και γειτόνων της για τον τόσο απρόσμενο και πέρα από κάθε λογική θάνατό της.

lefkada_seismos1Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε μεγάλο μέρος της χώρας, όπως άλλωστε και στη Ζάκυνθο που ξύπνησε με γερό ταρακούνημα χωρίς όμως να αντιμετωπίσει προβλήματα. Οι επικίνδυνες περιοχές όπως τα πρανή του λόφου του Κάστρου της Μπόχαλης, οι βράχοι που ορθώνονται πάνω από το Σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ αλλά και η ακτή του Γέρακα δεν εμφάνισαν κατολισθήσεις.


leykada_seismos2

Αποστολή – Φωτο: Ν. Γιαπρακάς