Οι Ex-Smokers ακτινοβολούν περισσότερο! Γιορτάστε τα επιτεύγματα τους στις 30 Οκτωβρίου!

Η φετινή Ημέρα του Πρώην Καπνιστή – Ex-Smoker που πραγματοποιείται στις 30 Οκτωβρίου, γιορτάζει τα επιτεύγματα που με τόσο κόπο πέτυχαν πρώην καπνιστές σε όλη την Ευρώπη.

ex-smoker

· Οι πρώην καπνιστές καλούνται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Οι πρώην καπνιστές ακτινοβολούν περισσότερο» και να ανάψουν μία λάμψη για να γιορτάσουν μια πιο υγιή, χωρίς τσιγάρο ζωή.
· Οι χρήστες της εφαρμογής iCoach μπορούν να μοιραστούν τις φωτογραφίες από τις πιο «ευτυχισμένες στιγμές» τους στους λογαριασμούς των social media που διατηρούν στο Twitter και στο Instagram – @EU_Health.

logo_el
Από το 2011, η καμπάνια ‘Ex-Smokers are Unstoppable’ έχει βοηθήσει νέους να σταματήσουν το κάπνισμα, μέσω της προβολής των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων μίας ζωής χωρίς τσιγάρο: καλύτερη υγεία και ευεξία, μεγαλύτερο εισόδημα, και τελικά μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την 30η Οκτωβρίου 2015, οι πρώην καπνιστές και χρήστες της εφαρμογής iCoach μπορούν να γιορτάσουν το επίτευγμα τους, ανάβοντας μία λάμψη σε ένα ψηφιακό χάρτη της Ευρώπης. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν επίσης το χάρτη για να ενθαρρύνουν αγαπημένα τους πρόσωπα να διακόψουν αυτή τη συνήθεια. Ο τελικός χάρτης της Ευρώπης με όλες τις λάμψεις θα αποκαλυφθεί στις 30 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες από τον Επίτροπο για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, κ. Vytenis Andriukaitis.
«Ως καρδιοχειρουργός έχω δει από πρώτο χέρι τις τρομερές συνέπειες της χρήσης του καπνού. Έχω επίσης χάσει δύο αδερφούς από ασθένειες σχετικές με το κάπνισμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταλαιπωρία που πέρασαν. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για σχεδόν 700.000 αποφευκτέους θανάτους στην ΕΕ κάθε χρόνο. Μια αυστηρή πολιτική ελέγχου του τσιγάρου, υποστηριζόμενη από πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης όπως την εκστρατεία ‘Ex-smokers are Unstoppable’, είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Ε.Ε. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα επίτευγμα για το οποίο ο καθένας πρέπει να είναι περήφανος, ένα επίτευγμα που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Σήμερα γιορτάζουμε μαζί με χιλιάδες πρώην καπνιστές σε όλη την Ευρώπη. Τους συγχαίρω όλους – αποτελούν έμπνευση για όλους εκείνους που ακόμη αγωνίζονται να σταματήσουν το κάπνισμα» δήλωσε ο Επίτροπος Vytenis Andriukaitis.
Η έκδοση 2015 της εφαρμογής iCoach, μια ψηφιακή πλατφόρμα για την υγεία που διατίθεται δωρεάν, παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο και έχει ήδη εγγεγραμμένους 26.296 νέους χρήστες. Από το λανσάρισμά του το 2011, 36% των χρηστών του iCoach ισχυρίζονται ότι έχουν σταματήσει το κάπνισμα μέσα σε διάστημα 3 μηνών. Με τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζονται στην υγεία, αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε συλλογική αποταμίευση που υπερβαίνει τα €262 εκατομμύρια.

EX-SMOKERS

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κος Στέφανος Γρ. Φούσας δήλωσε σχετικά με την εκστρατεία: «Η μάχη κατά του καπνίσματος πρέπει να είναι διαρκής γιατί έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία των ανθρώπων. Όταν στην Ευρώπη εφαρμόζεται ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, στην Ελλάδα παλεύουμε ακόμα για τα αυτονόητα. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρχουν ‘σύννεφα’ καπνού στη ζωή μας!».
Λάβετε μέρος στην πρόκληση “Ex-smoker are unstoppable” σήμερα και αποδείξτε ότι πραγματικά οι Πρώην Καπνιστές ακτινοβολούν!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.exsmokers.eu/el-el/index.html

Follow us on Twitter: https://twitter.com/eu_health
Follow us on Instagram: https://instagram.com/eu_health/Τελευταία άρθρα