Οι απανταχού απόδημοι αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι

Σημείο αναφοράς και συναντήσεων αποτελεί κάθε χρόνο το νησί μας για τους ανα τον κόσμο Ζακυνθινούς που έρχονται όχι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά κυρίως να προσκυνήσουν τον Άγιο Διονύσιο, να δουν τους συγγενείς τους και να πάρουν μαζί τους λίγο από τον τόπο τους.
Ταυτόχρονα προχωρούν και σε σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες, αποδεικνύοντας πως η πατρίδα είναι ιδέα. Μια άσβεστη φλόγα που ταξιδεύει χιλιάδες χρόνια, ξεπερνώντας όχι μόνο την φθορά του χρόνου, αλλά και τις κάθε είδους κρίσεις.
Οι απόδημοι συμπατριώτες μας είναι Ζακυνθινοί διπλά. Μέσα από τις δραστηριότητές τους, αντιλαμβάνεσαι ότι παρόλο που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα των ιδανικών, της γλώσσας, των ηθών, της εκκλησίας, των εθίμων και του πολιτισμού.
Και αυτό διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά, όταν προχθές το βράδυ, ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων “Ανδρέας Κάλβος” αποχαιρέτησε το καλοκαίρι και υποδέχθηκε το χειμώνα με μία συνεστίαση. Η συμμετοχή ήταν πραγματικά μεγάλη και το κέφι πολύ.