Στο πλευρό των προσφύγων συγκεντρώνοντας διάφορα είδη

Μια ιδιαίτερα σημαντική δράση εθελοντισμού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος σχεδιάζει και πρόκειται να υλοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Πρόκειται για τη συγκέντρωση ειδών πραγματικά χρήσιμων για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας και τα έχουν άμεση ανάγκη για να συνεχίσουν τη δύσκολη πορεία τους στις χώρες προορισμού τους. Εκτός των αγαθών αυτών, είναι έτοιμο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του νησιού και κυρίως των μαθητών. Τελικός στόχος είναι η αποστολή του υλικού στην περιοχή της Ειδομένης.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους φορείς με τους οποίους οργανώθηκε και αντίστοιχο πρόγραμμα που αφορούσε το σχολικό εκφοβισμό: Με άλλα λόγια συμμετέχουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕΖ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και το Συμβουλευτικό Κέντρο «Στοργή». Ανοιχτό είναι βέβαια και το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων συλλόγων και ομάδων που δραστηριοποιούνται σε κοινωνικές δράσεις.
Το πρόγραμμα αρχικά περιλαμβάνει ενημέρωση για το προσφυγικό ζήτημα, με ομιλίες και προβολές ταινιών σε μαθητές, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Φώσκολος. Ανάλογες ενημερωτικές δράσεις θα οργανωθούν και για τους ενήλικες.

ΦΩΤΟ: www.newsbeast.gr