Φθινοπωρινή ανανέωση του προσώπου, σώματος, μαλλιών

Γράφει η Μπακόλα Αγγελική
Δερματολόγος
Συνεργάτης Πολυ’ι’ατρείου IASSIS
Λαγανάς, Ζάκυνθος
Τηλ. 2695051095
Μοb. 6941553423 (24hours)
e-mail: [email protected]

Ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική στιγμή που μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να ανανέωσαν τα ψυχικά μας αποθέματα αλλά καταπόνησαν ιδιαίτερα το δέρμα μας ήρθε η ώρα της επιστροφής και της ανασύνταξης τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, είναι το δέρμα να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και να «διψάει» για φροντίδα και περιποίηση. Νέες εξειδικευμένες θεραπείες στη μάχη με το χρόνο προστίθενται στη φαρέτρα των επιστημόνων. Ετσι τα σημάδια που άφησε ο ήλιος στην επιδερμίδα σας μπορούν ν’ αντιμετωπισθούν και να υποδεχθείτε έτσι το φθινόπωρο ανανεωμένες!
-Συνδυασμός Καθαρισμού Προσώπου & Ενυδάτωσης
-Χημικά peelings ή τη χημική απολέπιση προκαλούμε ελεγχόμενο τραυματισμό των ανωτέρων συνήθως στιβάδων της επιδερμίδας ώστε να προάγουμε τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης και αναδόμησης του δέρματος. Ανάλογα με το βάθος του τραυματισμού διαχωρίζουμε τα peelings σε πολύ επιφανειακά, επιφανειακά, μέσου βάθους και βαθιά. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται σε διάφορες καταστάσεις όπως ήπια ακμή και ουλές ακμής, δυσχρωμίες, μέλασμα και πανάδες, ενώ υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα για αντιγήρανση και εξάλειψη λεπτών ρυτίδων.
-Microneedling Με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων προκαλούμε πολλαπλούς μικρονυγμούς στην επιδερμίδα μέχρι το ύψος του ανώτερου χορίου. Αυτοί οι «μικροτραυματισμοί» ενεργοποιούν τους ανοσολογικούς μηχανισμούς του δέρματος και παράλληλα διεγείρουν τους ινοβλάστες, οι οποίοι με τη σειρά τους ξεκινούν την επούλωση παράγοντας κολλαγόνο και ελαστίνη. Έτσι, με αυτόν τον μηχανικό ερεθισμό, αποκαθίσταται η ελαστικότητα και το σφρίγος του δέρματος, το πρόσωπο επανακτά σταδιακά το οβάλ σχήμα του, ενώ ταυτόγχρονα εξομαλύνονται οι ρυτίδες, οι ουλές και οι δυσχρωμίες.
-Μεσοθεραπεία Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, ανοίγουμε μικρές διόδους με τη βοήθεια μίας μικροσκοπικής βελόνης, που μας επιτρέπουν να εγχύσουμε στοχευμένα στο χόριο τις απαραίτητες ουσίες που χρειάζεται το δέρμα μας για βαθιά ενυδάτωση, σύσφιγξη, ανάκτηση σφρίγους, αντιγήρανση και αποτοξίνωση. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, συσφιγκτικές ουσίες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες με άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.
-Αυτόλογη μεσοθεραπεία Η τεχνική έγχυσης στην αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι ίδια με την ετερόλογη μεσοθεραπεία, με μόνη διαφορά ότι το υλικό που εγχύεται προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή. Συγκεκριμένα γίνεται αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος από περιφερική φλέβα, το οποίο στην πορεία φυγοκεντρείται , με αποτέλεσμα να διαχωριστεί το πλάσμα (το υγρό στοιχείο του αίματος) από τα έμμορφα συστατικά του. Το πλάσμα αυτό είναι, μεταξύ άλλων, πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων (PRP, Plattelet Rich Plasma), οι οποίοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε διαδικασίες επούλωσης και επιθηλιακής διαφοροποίησης. Μετά από εμπλουτισμό του υλικού με ειδικούς ενεργοποιητές γίνεται η περαιτέρω έγχυση με τη συνήθη διαδικασία της μεσοθεραπείας. Λόγω της αυτόλογης φύσης του υλικού, μειώνονται στο ελάχιστο οι πιθανότητες εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης. Τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι εντυπωσιακά με μακρά διάρκεια και χωρίς φόβο αλλεργικών αντιδράσεων, εφόσον ο ορός που χρησιμοποιείται είναι αυτόλογος.
Παρόλο που η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι έντονη πρέπει να συνεχίζουμε να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο. Συνιστάται η χρήση αντηλιακού ή κρέμας ενυδάτωσης που συνδυάζει αντηλιακή προστασία
Με μία επίσκεψη στο δερματολόγο σας μπορείτε να ενημερωθείτε ξεχωριστά για κάθε μέθοδο και σε συνεργασία μαζί του να επιλέξετε την ενδεδειγμένη θεραπεία για το πρόσωπό σας.

ΦΩΤΟ:www.beautetinkyriaki.grΤελευταία άρθρα