Σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά

kefalonia plimires1

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει στην Κεφαλονιά, η σφοδρότατη καταιγίδα που πλήττει από χθες το νησί.

Η τρίωρης διάρκειας σφοδρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές.


Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι, μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια που παρέσυραν αυτοκίνητα, πέτρες, ξυλα και ό,τι άλλο έβρισκαν στο δρόμο τους.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα, αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν πολλά άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει. Σε όλο το νησί συνεργεία του πυροσβεστικού σώματος με πυροσβέστες, βρίσκονταν στους δρόμους να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, μεγάλα είναι τα προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο, από πτώσεις βράχων και δέντρων. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου βρίσκονται από νωρίς στους δρόμους και επιχειρούν συνεχώς για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην είσοδο της πόλης του Αργοστολίου, όπου έσπασαν δέντρα, αποκαταστάθηκε λίγο χθες το απόγευμα.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε αίτημα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους τρεις επόμενους μήνες.