Οι έδρες στα Ιόνια Νησιά

Κεφαλονιά:
Για τέταρτη φορά
Βουλευτής η Θεοπεφτάτου

Στο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μονοεδρική της Κεφαλονιάς. Η πολιτική μηχανικός Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με καταγωγή από την Αγία Θέκλα, η οποία ήταν για πολλά χρόνια διευθύντρια της Πολεοδομίας Κεφαλονιάς, γνωστή και αγαπητή σε όλους τους Κεφαλλονίτες, συνεχίζοντας την μεγάλη ανατροπή που έγινε το 2012 όπου για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του νησιού εκλέχθηκε ξανά Βουλευτής και μάλιστα προερχόμενη από την Αριστερά.
Η ίδια ευχαρίστησε όλους όσους ψήφησαν ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε “Πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, όλους, όσους μας υποστήριξαν, που πίστεψαν σας μας που στάθηκαν δίπλα μας, γιατί το οφείλω. Πιστεύω ότι σ’ αυτές τις εκλογές δεν δικαιώθηκε τόσο η πολιτική μας, αλλά δικαιώθηκε η ηθική μας. Θεωρώ ότι αυτή η ψήφος εγκρίθηκε και αναγνωρίστηκε ότι δώσαμε τη μάχη με νίκες και με ήττες, με οδύνη, με απώλειες, αλλά δόθηκε η μάχη και αυτό αναγνωρίστηκε από τον ελληνικό λαό. Θέλω να δηλώσω ότι κατανοώ απόλυτα όλους αυτούς που δεν μας ψήφισαν σ’ αυτές τις εκλογές, αυτούς που χώρισαν οι δρόμοι μας. Τους κατανοώ. Τώρα νοιώθω ότι είναι η μεγάλη μας ευθύνη να βαδίσουμε με περισσότερους συμπατριώτες στον ίδιο δρόμο, να είμαστε μπροστά μαζί με άλλους σε μια πορεία που θα οδηγήσει τα νησιά μας στο μέλλον. Τίποτα αύριο δεν θα είναι εύκολο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ πρέπει να δώσουμε μάχες για τη ζωή μας, μάχες για το μέλλον, μάχες για τους νέους, μάχες κατά της φτώχειας και της κοινωνικής κρίσης. Ξεκινάμε”.

Λευκάδα:
Ανατροπή με την έδρα
να επιστρέφει στη ΝΔ

Στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας επιστρέφει η μονοεδρική της Λευκάδας που μέχρι πρότινος κατείχε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σταύρος Γρηγόρης.
Κόντρα στο γενικότερο κλίμα που επεκράτησε στη χώρα, το νησί της Λευκάδας ανέδειξε νέο βουλευτή τον κ. Θανάση Καββαδά, που δήλωσε:
“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Λευκαδίτες, όλους τους συμπατριώτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους. Η εμπιστοσύνη τους με τιμά και με συγκινεί βαθιά. Θέλω να ξέρουν ότι ως βουλευτής , θα είμαι βουλευτής όλων των Λευκαδίων. Για μένα από σήμερα υπάρχουν μόνο Λευκαδίτες, δεν υπάρχουν Νεοδημοκράτες και ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν κόμματα. Τους ευχαριστώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου. Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου τελείωσαν. Είναι μπροστά μας η επόμενη μέρα και αυτή η μέρα δεν είναι εύκολη. Η Ελλάδα πρέπει αύριο κιόλας να έχει κυβέρνηση, πρέπει όλες οι δυνάμεις να καταλάβουν την κρισιμότητα και να πράξουν αναλόγως. Πρέπει να βάλουμε στο περιθώριο ότι μας χωρίζει και να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, τον Βασίλη μελά και την Γιωργία Αυγερινού για τον αγώνα που δώσαμε μαζί, και αυτός ο αγώνας ήταν νικηφόρος. Τους ευχαριστώ πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου”


Κέρκυρα:
Μάχη για μια έδρα μεταξύ
ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

Μετά από τα πρώτα καταμετρημένα εκλογικά τμήματα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ισχυρή δυναμική, αφού συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 40% και προηγείται με διψήφια διαφορά της ΝΔ, ενώ δινόταν μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής για την τρίτη έδρα.
Μέχρι τη στιγμή που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας μας η μια έδρα είχε κατοχυρωθεί από την κ. Βάκη Φωτεινή ενώ η τρίτη φαινόταν ότι περνάει στην Χρυσή Αυγή, ωστόσο δεν ήταν καταμετρημένα τα εκλογικά τμήματα της Λευκίμμης (όπου η αριστερά έχει συγκριτικό πλεονέκτημα) και υπήρχε στάση αναμονής και από τις δύο πλευρές.
Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία εκλέγει μόνο ένα Βουλευτή τον κ. Στέφανο Γκίκα.