Δ. Aκτύπης: “Δεν είναι δύσκολο να πάρουμε τη μονοεδρική”

Χειρόφρενο στην πολιτική και οικονομική αστάθεια που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα πρέπει να αποτελέσει, για τον υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ στο νησί μας Διονύση Ακτύπη, η ψήφος των πολιτών στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ζητά από τους ψηφοφόρους να επιλέξουν σωστά διότι έχουν να κάνουν με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Εκείνον της ανάπτυξης και της σοβαρότητας που προσφέρει σταθερότητα στον τόπο. Και τον άλλο που θέλει να πιστέψουμε σε ιδέες και σε πολιτικές, οι οποίες όχι μόνο δεν αρμόζουν στον Έλληνα, αλλά δεν οδηγούν και πουθενά.
Ρίχνει το γάντι στους αντιπάλους του επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους πως δεν είναι δύσκολο η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τη μονοεδρική της Ζακύνθου, αφού εκτιμά πως για πρώτη φορά η παράταξη είναι ενωμένη όπως και τα στελέχη του κόμματος. Παραδέχεται πως στα πλαίσια προηγούμενης διακυβέρνησης απογοήτευσαν πολλούς ψηφοφόρους. Και επειδή, όλοι κάνουν λάθη, δεν υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια στην κοινωνία.
Πεποίθησή του είναι ότι ο Βουλευτής Σταυρος Κοντονής προσπάθησε αλλά απέτυχε να κάνει έργο για το νησί μας, για αυτό και τον παρομοιάζει με ευκαιρία που χάθηκε. Όσον αφορά τη μεγάλη “πληγή” της Πλατείας του χρεώνει πως το μόνο που κατάφερε ήταν να μπλέξει το δήμο σε ατέρμονες διαδικασίες.
Ξεκαθαρίζει ότι ως κόμμα δεν θα διστάσουν να κάνουν συνεργασίες για το καλό της πατρίδας, ενώ πρώτο μέλημά του είναι να στρέψει το ενδιαφέρον στην επίλυση των προβλημάτων της Ζακύνθου.

ΕΡ.: Τι σας ώθησε να θέσετε ξανά υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία;
ΑΠ.:
Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου όπως είναι γνωστό θα γίνουν με λίστα. Άρα δεν μπορούσα και αν θέλετε δεν είχα το πολιτικό δικαίωμα να φυγομαχήσω στο κάλεσμα της παράταξης. Δεν ήθελα να προδώσω και τους Ζακυνθινούς. Μια νέα ελπίδα γεννιέται μ’ αυτές τις εκλογές και η ΝΔ βρίσκεται προ των πυλών της νέας κυβέρνησης.

ΕΡ.: Η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείτε ότι είναι εύκολο να κάνετε την ανατροπή στις 20 Σεπτεμβρίου;
ΑΠ.:
Η έκφραση ανατροπή μου θυμίζει “περίεργες καταστάσεις”. Δεν μπήκα στην πολιτική για “ανατροπές προσώπων” αν αυτό εννοείται. Ο κ. Κοντονής προσπάθησε. Δεν κατάφερε όμως αυτό που όλοι θέλαμε. Πιστεύω σ’ ότι με αφορά ότι οι συμπολίτες μου απογοητευμένοι από την συνολική εικόνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην βουλευτή του νησιού, θα δώσουν σε μένα και στην παράταξή μου την δυνατότητα να κριθούμε. Δεν κομίζω υποσχέσεις. Οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν ότι ανέλαβα έναν διαλυμένο δήμο και κατάφερα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδώσω ένα δήμο που λειτουργούσε. Άρα δεν είναι δύσκολο να κερδίσει η ΝΔ την έδρα στο νησί αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ξεγέλασε και απογοήτευσε το σύνολο των ψηφοφόρων του και στην Ζάκυνθο.

“Για πρώτη φορά είμαστε ενωμένοι”
ΕΡ.: Τα στελέχη της ΝΔ στο νησί είναι ενωμένα; Τι θα κρίνει την τύχη της έδρας;
ΑΠ.:
Για πρώτη φορά η παράταξη είναι ενωμένη όπως και τα στελέχη του κόμματος που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Θα ανταποκριθώ στις μεγάλες προσδοκίες τους αφού και αυτοί κατανοούν ότι η έδρα της Ζακύνθου μπορεί να κερδηθεί με την συμπαράσταση στον αγώνα όλων. Η περίοδος της πλάνης και της αυταπάτης του ΣΥΡΙΖΑ τέλειωσε. Ως τόπος πληρώσαμε τις ιδεοληψίες μιας “δημιουργικής ασάφειας” στη διαπραγμάτευση και στην διακυβέρνηση με τα γνωστά αποτελέσματα του τρίτου μνημονίου. Τα ψέματα τέλειωσαν και ο λογαριασμός ήρθε ξανά στους πολίτες. Οι απογοητευμένοι και πικραμένοι Ζακυνθινοί δεν θα κάνουν ξανά το ίδιο λάθος πιστεύοντας φρούδες υποσχέσεις και ελπίδες.

“Εμείς θέλουμε συνεργασίες”
ΕΡ.: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι. Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πρέπει να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες ή να υπάρξει συνεργασία και πώς θα επιτευχθεί αυτή;
ΑΠ.:
Οτι και να γίνει στις ερχόμενες εκλογές η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο του Έλληνα πολίτη. Εμείς θέλουμε συνεργασίες και το ζητάμε επειδή γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και δύσκολα. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αυτοδυναμία δείχνοντας το λιγότερο μια αλαζονεία που δυστυχώς στην πολιτική φέρνει πάντα καταστροφικά αποτελέσματα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία”
ΕΡ.:
Τι πιθανότητες δίνετε στο σενάριο να δώσουν οι πολίτες μια δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα;
ΑΠ.: Καμιά. Το ψέμα φανερώθηκε. Η απογοήτευση και η πικρία είναι μεγάλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν είναι μόνο τα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας αλλά ο τρόπος με τον οποίον μεταχειρίστηκαν επικοινωνιακά την ανάγκη του κόσμου να σταματήσει η λιτότητα. Κρίμα για έναν νέο πολιτικό να λέει τόσα ψέματα.

“Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια”
ΕΡ.: Η Ν.Δ. δίνει μάχη για να συσπειρώσει τους “παραδοσιακούς” ψηφοφόρους της ωστόσο είναι μεγάλο στοίχημα η προσέλκυση νέων. Μπορεί να το πετύχει;
ΑΠ.:
Απογοητεύσαμε κατά το παρελθόν πολλούς ψηφοφόρους μας. Όλοι κάνουν λάθη. Δεν υποσχόμαστε ούτε τάζουμε λαγούς με πετραχήλια και αυτό πέρασε στην κοινωνία παρότι κατηγορηθήκαμε ότι πάμε στις εκλογές χωρίς υποσχέσεις. Πριν μερικές εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 15 μονάδες μπροστά. Σήμερα υπολείπεται δημοσκοπικά της ΝΔ. Αυτό τα λέει όλα.

“Το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί καλύτερα”
ΕΡ.: Πώς κρίνετε τη διαπραγματευτική ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ; Η ΝΔ θα εφαρμόσει πλήρως το μνημόνιο ΙΙΙ;
ΑΠ:
Λάθος όλη η τακτική της διαπραγματευσης που στηρίχθηκε δυστυχώς σε επικοινωνιακά τεχνάσματα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την χώρα και την οικονομία.
Υπάρχει μια ήδη υπογεγραμμένη συμφωνία που φέρει την υπογραφή Τσίπρα-Καμένου και θα εφαρμοστεί. Το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί καλύτερα. Η ΝΔ πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και μέσα από το μνημόνιο εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας παρέχονται χωρίς καθυστερήσεις θα προχωρήσουμε τις αναδιαρθρώσεις που απαιτούνται για να γίνει πιο ήπια η φοροκαταιγίδα.

“Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε”
ΕΡ.: Ποια η γνώμη σας για την πολιτική παρουσία του κ. Κοντονή;
ΑΠ.:
Ο κ. Κοντονής προσπάθησε. Δεν κατάφερε να βοηθήσει την Ζάκυνθο από την κυβερνητική θεση που βρέθηκε. Ήταν ευκαιρία για το νησί αλλά έμεινε στα λόγια και στις υποσχέσεις. Η ελπίδα των Ζακυνθινών από την υπουργοποίησή του διαψεύστηκε γρήγορα. Παντού δημιούργησε αντιπαλότητες. Είναι ίδιον του χαρακτήρα του, μάλλον. Δεν μπορεί να συνεργαστεί και να λειτουργήσει συλλογικά όπως αποδείχτηκε.

“Έμπλεξε το Δήμο στο θέμα της Πλατείας”
ΕΡ.: Και στα έργα;
ΑΠ.:
H επίδοση του κ. Κοντονή στα ζητήματα της Ζακύνθου που μας αφορούν όλους δεν ήταν και η καλύτερη. Θα μπορούσε έστω στο ζήτημα της πλατείας να το χειριστεί διαφορετικά και όχι να εμπλέξει και τον δήμο σε καθυστερήσεις με την δική του ασάφεια σ’ ότι αφορούσε την αλλαγή της αρχικής μελέτης όπως έλεγε που τελικά δεν μπορεί ούτε μπορούσε τότε να γίνει.

“Υγεία και υποδομές στις προτεραιότητές μου”
ΕΡ.: Ποιες οι προτεραιότητές σας για την Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
Να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που έχουν μείνει ημιτελή, κάποια εκ των οποίων ξεκίνησαν επί των ημερών μου στο δήμο. Να στηρίξω την δημοτική αρχή στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει στρέφοντας το βλέμμα της κυβέρνησης της ΝΔ στα προβλήματα του νησιού καθώς επίσης και στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού. Βεβαίως θα αγωνιστώ και για όλα τα χρόνια ανοιχτά ζητήματα όπως η μαρίνα, η προβλήτα, η οδική ασφάλεια κ.α..

“Όραμά μου να γίνει η Ζάκυνθος τόπος φιλόξενος”
ΕΡ.: Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν εσάς; Μιλήστε μας λίγο για τον εαυτό σας και το όραμά σας…
ΑΠ.:
Οι Ζακυνθινοί με γνωρίζουν από την επαγγελματική μου ιδιότητα. Χρόνια υπηρετώ την υγεία στο νησί αλλά και την πολιτική. Είμαι αυθόρμητος ως χαρακτήρας αλλά έντιμος και το γνωρίζουν όλοι. Φίλοι κομματικοί και αντίπαλοι. Όραμά μου είναι να γίνει η Ζάκυνθος ένας τόπος ακόμη πιο φιλόξενος στους πολίτες της και στους επισκέπτες της με λιγότερα προβλήματα και χαμόγελο.

“Ας είμαστε σοβαροί…”
ΕΡ.: Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη Ν.Δ. ως “παλιό” και “κατεστημένο”. Ποιο είναι το σχόλιό σας;
ΑΠ.:
Το παλιό και νέο είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που ούτε ο ίδιος το πιστεύει. Θα καταπέσει όπως και το αρχικό το οποίο έλεγε περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Ας είμαστε σοβαροί. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι αυτό. Όλα λέγονται για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.Τελευταία άρθρα