Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγίου Γερασίμου

agios

Με την έξοδο του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά της Κεφαλονιάς, ολοκληρώθηκε ο εορτασμός για την κοίμηση του Αγίου, στις 16 Αυγούστου.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος με συλλειτουργούς τους Ηλείας Γερμανό και Κερνίτσης Χρύσανθο.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονιων Νησιών Θόδωρος Γαλιατσάτος, οι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, εκπρόσωποι φορέων και διοικήσεων, πολιτιστικά σωματεία και πλήθος κόσμου.

Την Θεία Λειτουργία μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση το ionian, το οποίο έδωσε εικόνα και στον εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ολόκληρη τη Θεία Λειτουργία και η έξοδος του Σεπτού Λειψάνου μπορείτε να δείτε εδώ:

Ο Υφυπουργός στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της Λιτάνευσης ανέφερε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

kouikΟ Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβερνηση, παρέστη σήμερα (16.08.15) στη Κεφαλονιά, στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Πολιούχου του νησιού Αγίου Γερασίμου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στη Κεφαλονιά, μαζί με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, είχε συνάντηση με εργαζόμενους του Γηροκομείου Ληξουρίου που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, καθώς οι πολύμηνες καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους ξεπερνούν πλέον τα 200.000 ευρώ στο σύνολο.

Επίσης ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Επτανήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Καφαλονιάς – Ιθάκης Σπύρο Γαλιατσάτο, τον Περιφερειάρχη Οργανωτικού των ΑΝΕΛ για το Ιόνιο Μάκη Πετράτο και τον Πρόεδρο της ΑΝΕΛ Συντονιστικής Κεφαλονιάς Βασίλη Καμπίτση. Με τα στελέχη των ΑΝΕΛ, ο Τέρενς Κουίκ συζήτησε και ειδικότερα θέματα σχετιζόμενα με κρούσματα, που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της διαφθοράς στο νησί.

«Δεν έχω να κάνω εξειδικευμένη δήλωση. Αυτά που κατέγραψα από διάφορες πηγές και όχι μόνο από τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα τα κωδικοποιήσω και θα τα χειριστώ στα πλαίσια της αρμοδιότητας μου ως μέλος της Μόνιμης Διϋπουργικής Επιτροπής για τη πάταξη της διαφθοράς, που όρισε με ΦΕΚ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συγκεκριμένες, πολύ ορθές και πιεστικές οδηγίες. Συνιστώ υπομονή. Πρώτα θα πράττουμε και μετά θα ανακοινώνουμε. Πάντως τελείωσε η εποχή της ασυδοσίας και της πολιτικής παρεμβατικότητας που την θέριεψε. Και αυτό ισχύει για παντού σε όλη την Ελλάδα».

Αυτό απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, ο οποίος επιστρέφει απόψε στην Αθήνα και αύριο Δευτέρα θα έχει συνεργασία με τον Υπουργό Επικρατείας για τη πάταξη της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη και τον Υπουργό Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη.