Νικήτας Αρετάκης – Ο άνθρωπος που “έχτισε” τη γνώση στα ορεινά

Άνθρωπος σπουδαίος με μοναδική του ικανοποίηση να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο. Άνθρωπος που παρά τις όποιες αντιξοότητες κατάφερε να “χτίσει” τη γνώση σε δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά στιγμές.
Άνθρωπος που έστειλε το δικό του μήνυμα εθελοντισμού με έμφαση στη θετική πλευρά της διπλή όψη του νομίσματος της θολής καθημερινότητας.
Ανυπέρβλητη αξία είναι ο σεμνός και ταπεινός άνθρωπος Νικήτας Αρετάκης κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τη Δημοτική Ενότητα Ελατίων. Ασυνήθιστος χαρακτήρας Ζακυνθινού!
Η αγάπη του για τον τόπο του, την παιδεία και τη νεολαία ήταν εκείνη που τον οδήγησε πίσω στο νησί στο οποίο προσέφερε ένα υπερσύγχρονο σχολείο. Δεν μένει, όμως, μόνο εκεί αφού επιδιώκει και την ανέγερση λαογραφικού Μουσείου. Η άνετη οικονομική κατάσταση των
ανθρώπων διαβρώνει χαρακτήρες κάνοντάς τους να λειτουργούν άφρονα και αλαζονικά. Η περίπτωσή μας, αφορά σε ηθικό και ευπρεπή, που σε προτρέπει να τον αντιμετωπίσεις με σεβασμό.
Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν άνθρωποι στη Ζάκυνθο, που διαθέτουν τέτοιο χαρακτήρα. Δεν τους συναντάς εύκολα. Ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να μιλάει ο ίδιος για τον εαυτό του αλλά αθόρυβα αφήνει το έργο του να μιλήσει για αυτόν και να αποτελέσει παράδειγμα
για τους άλλους.

Θέματα που ίσως σας ενδιαφέρουν