ΑΓΕΖ: Τέλος εποχής

Όσα βήματα μπροστά έκανε η μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ του νησιού μας, χάνονται μετά την ανακοίνωση και την μη δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» απέστειλαν αργά το βράδυ της Δευτέρας επιστολή, στην οποία ανέφεραν τους λόγους της αποχώρησης τους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της διοίκησης της ΑΓΕΖ αναφέρει:

«Κύριοι με την παρούσα επιστολή σας δηλώνουμε ότι ο σύλλογός μας αδυνατεί να συμμετάσχει η ανδρική του ομάδα στο Εθνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ κυρίως λόγων των μεγάλων εξόδων μετακίνησης και διαμονής της ομάδας μας στους τόπους διεξαγωγής των αγώνων καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς επίσης και διαφόρων λοιπών εξόδων (ασφάλεια παικτών , ιατρικά έξοδα , αθλητικός εξοπλισμός) που ο συλλογός μας με υπευθυνότητα αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια.
Κατόπιν τούτου ο σύλλογος μας , συνεχίζοντας με την συμμετοχή του στα παιδικά, εφηβικά και γυναικεία πρωταθλήματα,  καθώς επίσης και με την συνεχή ανάπτυξη των μπασκετικών ακαδημιών μας παραμένει δυναμικά στον χώρο της καλαθοσφαίρισης με σαφή προσανατολισμό στο ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα δηλώσει συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα της τοπικής μας ένωσης .
Επιθυμία μας είναι να αγωνιστούμε στην αμέσως ποιο κάτω κατηγορία. Δηλαδή στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

 

 

Δεν κατάφερε η διοίκηση να αντέξει οικονομικά

 

Τα πράγματα για την ΑΓΕΖ δυσκόλεψαν ιδιαίτερα από το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου, με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Μάργαρη να δηλώνει σε ανύποπτο χρονικό διάστημα ότι η ομάδα είναι σε κίνδυνο.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται για τους «ερυθρόλευκους» που πάλεψαν πολύ σκληρά ώστε να συνεχίσουν στη Γ’ Εθνική, αλλά οι οικονομικές συγκυρίες της εποχής αποδεικνύονται αξεπέραστες.