«Μπορούμε Ζάκυνθος 2015»: Εξειδικευμένοι σεφ προτιμούν τα προϊόντα μας

Executive chefs από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, άφθονο ζακυνθινό κρασί και κερκυραϊκή μπίρα, ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, μαγειρέματα, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, περιελάμβανε το πρόγραμμα «Μπορούμε Ζάκυνθος 2015» που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο νησί μας.
Εμπνευστές και διοργανωτές του φιλόδοξου εγχειρήματος ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Παράσχος Αξιώτης και ο Σπύρος Καλλίνικος, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ομώνυμου Οινοποιείου, το οποίο γιορτάζει τα 50 χρόνια του.
Το «Μπορούμε Ζάκυνθος 2015» αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την ανάδειξη στο εξωτερικό, των σπάνιων σε ποιότητα, εκλεκτών ζακυνθινών προϊόντων. Οι προσκεκλημένοι σεφ, όλοι μέλη των Αντίστοιχων Ομοσπονδιών Διευθυντών Αρχιμαγείρων της Σλοβακίας, της Γερμανίας, τη; Αγγλίας, της Τουρκίας, της Αυστρίας και άλλων χωρών, γνώρισαν από κοντά αυτά τα προϊόντα, τα γεύτηκαν, έμαθαν πως παράγονται και τι ιδιαιτερότητες τα χαρακτηρίζουν. Δοκίμασαν παραδοσιακές συνταγές με αυτά, μαγείρεψαν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας τα και πήραν μαζί τους πολύτιμες εικόνες και εμπειρίες που θα μεταφέρουν στις πατρίδες και τις κουζίνες τους.