Δώρον άδωρον τα δανεικά της Περιφέρειας στο Δήμο

Εκπληξη αλλά και απορία προκαλεί η διαπίστωση ότι το περίφημο γκρέιντερ, η δανεική απόκτηση του οποίου τόσο διαφημίστηκε και προβλήθηκε από τη δημοτική αρχή, βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες σταθμευμένο στο φυλασσόμενο χώρο πάρκινγκ του Συνδέσμου Καθαριότητας του Δήμου, κοντά στο αεροδρόμιο, αντί να επιχειρεί στα βουνά του νησιού, διανοίγοντας δασικούς δρόμους.
Μαζί του «ξεκουράζονται» κι άλλα οχήματα και μεγάλα εργαλεία που κατά καιρούς παραχωρούνται στις αρχές του νησιού μας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε έργα και δράσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την αποσόβηση σοβαρών κινδύνων και την προστασία φύσης και περιουσιών.

Κι όμως, το γνωστό πια και όπως φαίνεται αήττητο τέρας της γραφειοκρατίας, η αδιαφορία, ίσως και η επιπολαιότητα, κρατούν όλα αυτά τα οχήματα ακινητοποιημένα στα πάρκινγκ των υπηρεσιών και των φορέων του Δήμου, εξουδετερωμένα πλήρως και ολότελα άχρηστα. Ο λόγος είναι κωμικοτραγικός: έλλειψη χειριστών!
Το πρόβλημα είναι παλιό, ωστόσο αναδείχτηκε έντονα το τελευταίο διάστημα, όταν έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού και το διοικητή της, κ. Στέλιο Γεωργούση, ότι οι δασικοί δρόμοι στα ορεινά του νησιού δεν έχουν αποψιλωθεί, κι ενώ ήδη έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουνίου, δηλαδή ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.