Χειροτονήθηκε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων πλήθους Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων ο Δωδώνης Χρυσόστομος.
Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας έψαλλε η Κεφαλληνιακή χορωδία, υπο τη διευθυνση του μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.
Ο νέος Επίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρουσία πλήθους πιστών από τη νέα του εκκλησιαστική επαρχία, ευχαρίστησε την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που τον ανέδειξε ως Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και θυμήθηκε τους σταθμούς της πορείας του στο σώμα της Εκκλησίας γεγονότα του παρελθόντος και της βιωτής του δίνοντας μαρτυρία της διακονίας του, όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλλονιά, αλλά όπου τον κάλεσε η Εκκλησία να προσφέρει.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο τόνισε πως σήμερα και κάθε εποχή που έχει τα προβλήματα της είμαστε παρόντες, είμαστε κοντά στο λαό. Τον κάλεσε να μην πάρει το μυαλό του αέρα ότι έχει εξουσία στο χέρι και ότι είναι εκπρόσωπος του Θεού στη γη. Δεν είναι τίποτα, είναι απλός διάκονος.