Στην εντατική των μνημονίων το νοσοκομείο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας επισημαίνοντας ότι το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στον δρόμο της κατάρρευσης, που το έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας, των εισοδηματικών περικοπών προχώρησαν χθες το απόγευμα γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές δομές, με τη συμπαράσταση φορέων και συλλογικοτήτων.
Όλοι τους έκαναν λόγο για οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων, τραγική υποστελέχωση, σωματική και ψυχολογική εξουθένωση των εργαζομένων, και συνέχισης την πολιτική της παράλυσης της διοικητικής λειτουργίας τους.
Θεώρησαν δε επιτακτική ανάγκη την αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα έλλειψης υλικών και φαρμάκων, να εξομαλυνθεί η λειτουργία τους και να είναι εφικτή η περίθαλψη ασφαλισμένων και ανασφαλίστων, καθώς και η αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών των λοιπών υγειονομικών.
Έχει καταλήξει κλισέ, αλλά ισχύει: Το Νοσοκομείο του νησιού «πνέει τα λοίσθια». Η έναρξη της τουριστικής περιόδου, με τις επακόλουθες αυξημένες ανάγκες.
Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι καθοριστικής σημασίας αφού ήδη ξεκίνησε η έλευση τουριστών και όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι κανείς δεν θα ήθελε να δει το πρόβλημα να φθάνει στις πρεσβείες διαφόρων Χωρών και να εκδίδουν κάποια Οδηγία σχετικά με το γεγονός ότι η υγεία στη Ζάκυνθο βρίσκεται στην… εντατική.