“Έφυγε” ένας θρύλος των ελληνικών γηπέδων

Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και της κοινωνικής ζωής του νησιού, ο 70χρονος Διονύσης Καπανδρίτης, που είχε εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα εντοπίστηκε χθες το απόγευμα πλησίον του ποταμιού πίσω από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπη δίνοντας τραγικό τέλος στις αναζητήσεις εντός και εκτός Ζακύνθου που έκαναν οι συγγενείς και οι φίλοι του σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Τα ίχνη του χάθηκαν πριν από μια εβδομάδα, ενώ χθες εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα προσδιοριστούν σήμερα από την ιατροδικαστική εξέταση.
Εικάζεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να άφησε την τελευταία του πνοή αρκετές ημέρες πριν καθώς η σορός του ήταν σε κακή κατάσταση με τους άνδρες του Λιμενικού αλλά και της Αστυνομίας να διερευνούν τα αίτια του θανάτου του.
Τα πολλαπλά προβλήματα υγείας των τελευταίων ετών τον έκαναν να αναζητήσει τη στέγη και τη ζεστή αγκαλιά του ΟΔΑΖ που του την παρείχαν απλόχερα εξασφαλίζοντας του την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, την τροφή και οτιδήποτε χρειαζόταν.
Ήταν συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας ΑΠΣ Ζάκυνθος και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πάτρας, της Παναχαϊκής και της Ζακύνθου στην οποία ήταν και προπονητής.
Η είδηση σκόρπισε την θλίψη σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια, ιδιαιτέρως στην Πάτρα, εκεί όπου οι παλιοί φίλοι της Παναχαϊκής είχαν γνωρίσει την αξία του Διονύσης Καπανδρίτη που αποτέλεσε ενεργό μέλος της ομάδας των “κοκκινόμαυρων”, του Δαβουρλή, του Ρήγα, του Στραβοπόδη, του Μιχαλούπουλου, του Λεβεντάκου και όλων των υπολοίπων.