Π. Καρκατσούλης: “Θα τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο άνθρωπος που επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης για επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο για να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους υποψηφίους, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στο νησί. Αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς συζητώντας μαζί του είναι ότι πρόκειται για ένα άτομο που πιστεύει στην δημοκρατία και στην δυνατότητα του Έλληνα να αλλάξει συνήθειες και να επιχειρήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Από το 1989 εργάζεται ως Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και έχει βραβευτεί δυο φορές από την Αμερικανική Εταιρία Διοικητικής Επιστήμης (AS PΑ). Την τελευταία, ως ο καλύτερος Ευρωπαίος Δημόσιος Λειτουργός. Τεχνοκράτης με πολλές γνώσεις γύρω από τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης και εμπνευστής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

ΕΡ.: «Το Ποτάμι» δέχεται έντονη κριτική γιατί έχει ενσωματώσει ανθρώπους από την Δεξιά έως την Αριστερά. Τελικά που είναι στον κομματικό χάρτη;
ΑΠ.:
Για ‘μας αυτό είναι θετικό στοιχείο. Έχουμε μέλη με διαφορετικές ιδέες και ιδεολογικές βάσεις, όμως όλοι τους πιστεύουν στην αλλαγή που προτείνει «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Όλοι έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των προτάσεων μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις και τις εμπειρίες του κάθε μέλους, ζητάμε παραγωγικές λύσεις στα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας.

ΕΡ.: Τι αναγνώρισαν οι πολίτες στο νέο Κίνημα και στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει την τρίτη θέση;
ΑΠ.:
Εκφράσαμε τις ανησυχίες και τις ανάγκες του μέσου Έλληνα με καθαρό λόγο και όχι με τον μέχρι τώρα γνωστό, ξύλινο πολιτικό λόγο. Εκφράζουμε έναν νέο πατριωτισμό, χωρίς να είμαστε στρατευμένοι. Βασικό μας χαρακτηριστικό είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών μας και με την κοινωνία. Όσοι τάσσονται μαζί μας, αντιλαμβάνονται την έλλειψη επιχειρημάτων από τα υπόλοιπα κόμματα.

ΕΡ.: Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» σας για την συνεργασία με άλλα κόμματα, μετά τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου;
ΑΠ.:
Πρώτον, η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη και το νόμισμα των Ελλήνων είναι το ευρώ. Ασφαλώς και χρειάζεται μία νέα διαπραγμάτευση. Θέλουμε αλλαγές στην Ελλάδα, στα ευρωπαϊκά όργανα και στους εταίρους μας. Δεύτερον, να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στην φορολόγηση για να απεγκλωβιστούν οι Έλληνες και οι ξένοι επιχειρηματίες και να ανοίξει ο δρόμος στις επενδύσεις, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία. Να δρομολογηθούν, δηλαδή, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό κράτος και παράλληλα, να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

ΕΡ.: Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;
ΑΠ.:
Για να γίνει αποτελεσματικό το Δημόσιο και να προσφέρει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες θα πρέπει πρώτον να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της Δημόσιας Διοίκησης με τα πολιτικά κόμματα. Η κυβέρνηση επιχείρησε να αλλάξει το Δημόσιο με λάθος τρόπο. Η αξιολόγηση είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους όρους και κριτήρια.

Γ.Κ.Τελευταία άρθρα