Θ. Γαλιατσάτος: “Υπέρ του λαού μια κυβέρνηση της Αριστεράς”

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο μετεκλογικό τοπίο που ανατέλλει, θα είναι στην πρώτη γραμμή εκπροσωπώντας τα λαϊκά συμφέροντα” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής 25 Ιανουαρίου.
Εκτίμηση του κ. Γαλιατσάτου είναι πως ο δρόμος για την ικανοποίηση των μη προνομιούχων πολιτών των νησιών του Ιονίου άνοιξε με την νίκη της 25ης Μαΐου 2014. Ασφαλής και βατός θα γίνει, όμως, όταν επέλθει η γενικότερη πολιτική ανατροπή απέναντι στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πρακτικές.
Επίσης όπως υπογράμμισε πως, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρεμβαίνει στην συγκυρία και κάνει αισθητή την παρουσία της σε τρία επίπεδα και οκτώ σημεία. Συγκεκριμένα έκανε ειδική αναφορά στην αποκατάσταση της ισονομίας και ισοπολιτείας με την αντιμετώπιση σε θετική κατεύθυνση της αναπτυξιακής διάστασης και της νησιωτικότητας, στη λειτουργική προσαρμογή των προδιαγραφών του ΣΕΣ 2014-2020, ώστε να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της κρίσης και οι διατιθέμενοι πόροι να πιάνουν τόπο κατά τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών και της περιοχής.