Κ. Καποδίστριας: «Ζητάμε κοινωνική συνοχή και σταθερότητα για τη χώρα»!

«Οι κύριοι στόχοι του κόμματός μας είναι μια βαθιά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και σταθερότητα, που θα αξιοποιήσει με σχέδιο τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, που θα συμβάλλει, ως εταίρος, στην ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος, το οποίο η πολιτική λιτότητας έχει θέσει υπό αμφισβήτηση», αναφέρει στην «Ημέρα» ο Κώστας Καποδίστριας, ο οποίος κατέρχεται στον εκλογικό στίβο, ως υποψήφιος Βουλευτής, με το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Επιπροσθέτως, ο Διευθυντής του ΙΕΚ τονίζει εμφατικά ότι οι άνισοι φόροι, με κορυφαίο τον ΕΝΦΙΑ, έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη, ενώ έχουν μείνει αλώβητοι οι ισχυροί και οι φοροδιαφεύγοντες και γι’ αυτό το λόγο οι φοροελαφρύνσεις πρέπει να είναι το πρώτο αντικείμενο της νέας κυβέρνησης.

ΕΡ.: Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα με το «Ποτάμι»;
ΑΠ.:
Όταν μπαίνεις στην πολιτική, μπαίνεις για να αλλάξεις τα πράγματα. Μπαίνεις για να διαπραγματευτείς το καινούργιο και να νικήσεις το παλιό. Στο «Ποτάμι» βρήκα έναν νέο δρόμο με ρεαλισμό, ελπίδα και προοπτική για τον τόπο μας και με συνεπήρε…
Καιρό τώρα, ο διαδικτυακός τόπος www.topotami.gr, είχε ένα ερωτηματολόγιο, που προέτρεπε τους επισκέπτες της σελίδας να προτείνουν άτομα της περιοχής τους, τα οποία θεωρούσαν ικανά για υποψηφιότητα με το «Ποτάμι». Από την άλλη, είχε ανατεθεί στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ζακύνθου, να κάνουν την πρότασή τους για τις υποψηφιότητες. Είναι τιμή μου που, τόσο διαδικτυακά, όσο και από τα μέλη, προτάθηκα για αυτήν την υποψηφιότητα και τους ευχαριστώ γι αυτό. Μαζί θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, χωρίς να την γκρεμίσουμε.

ΕΡ.: Ποιος ο στόχος σας στη Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
Να γίνουμε μια δυνατή και αξιόλογη δύναμη, να φουσκώσουν τα νερά του «Ποταμιού» της Ζακύνθου – μεταφορικά όχι κυριολεκτικά – και μαζί να φτιάξουμε το μέλλον του νησιού μας.

ΕΡ.: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «μάχη» ανάμεσα στο «Ποτάμι», το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση. Θα καταφέρετε να είστε το τρίτο κόμμα την 25η Ιανουαρίου;
ΑΠ.:
Όλα δείχνουν ότι η τρίτη θέση, η οποία έχει τη δυνατότητα διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης, διεκδικείται από το «Ποτάμι» και την Χρυσή Αυγή. Αυτή η μάχη δεν είναι μάχη εντυπώσεων. Είναι ουσίας! Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, θα ήθελαν να είναι τρίτο το «Ποτάμι».

ΕΡ.: Ποιες οι προτεραιότητες του κόμματός σας σε αυτές τις εκλογές;
ΑΠ.:
Η συμβολή στη δημιουργία μιας ισχυρής κυβέρνησης από τους πιο ικανούς, σε κάθε τομέα. Μια βαθιά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και σταθερότητα, που θα αξιοποιήσει με σχέδιο τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, που θα συμβάλλει σαν εταίρος στην ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος, το οποίο η πολιτική λιτότητας έχει θέσει υπό αμφισβήτηση.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε όσα ακούγονται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τον εκφοβισμό που επενδύεται σε αυτήν;
ΑΠ.:
Αυτή η συζήτηση και ο τρόπος που γίνεται, μόνο κακό κάνουν στην εικόνα της Ελλάδας. Οι δυο κεντρικοί μονομάχοι φέρονται με ανευθυνότητα, για χάρη της εκλογικής τους πελατείας και δίνουν το δικαίωμα σε εχθρούς και «άσπονδους φίλους» της χώρας, εντός και εκτός συνόρων, να επαναφέρουν ένα θέμα το οποίο θεωρούνταν μέχρι πρότινος λυμένο.

ΕΡ.: Εφόσον οι δεσμεύσεις της χώρας στους δανειστές ισχύουν, πώς θα υλοποιηθούν οι φοροελαφρύνσεις που υπόσχονται τα κόμματα;
ΑΠ.:
Οι φοροελαφρύνσεις είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της χώρας.
Θα έπρεπε να είχαν, ήδη, γίνει εάν η Κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είχε εγκαταλείψει το ίδιο της το πλάνο διακυβέρνησης, εν όψει των πιθανών εκλογών. Οι άνισοι φόροι, με κορυφαίο τον ΕΝΦΙΑ, έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη, ενώ έχουν μείνει αλώβητοι οι ισχυροί και οι φοροδιαφεύγοντες. Οι φοροελαφρύνσεις πρέπει να είναι το πρώτο αντικείμενο της νέας κυβέρνησης.

ΕΡ.: Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πρέπει να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες ή να υπάρξει συνεργασία και πώς θα επιτευχθεί αυτή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ, το «Ποτάμι», το ΚΙΔΗΣΟ και την ΔΗΜΑΡ;
ΑΠ.:
Η διακυβέρνηση της χώρας από μια, όσο το δυνατόν, ισχυρότερη κυβέρνηση μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα, είναι απαραίτητη για την επόμενη των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί κυβερνητικούς εταίρους σε παραδοσιακά αντιευρωπαϊκά κόμματα και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια ακόμα και στους ψηφοφόρους του. Ο τόπος δεν αντέχει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και, αν οδηγηθούμε εκεί, κάποιοι θα έχουν ιστορικές ευθύνες.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα;
ΑΠ.:
Τι να πω; Δύσκολη οποιαδήποτε πολιτική, κοινωνική και ψυχολογική προσέγγιση ερμηνείας αυτής της απόφασης. Το δεδομένο πάντως είναι ότι αυτή η διάσπαση, αναδεικνύει το «Ποτάμι» σαν τον αδιαμφισβήτητο νέο πολιτικό πόλο του Κέντρου, που θα εμποδίσει έναν καινούργιο δικομματισμό.

ΕΡ.: Ποια η γνώμη σας για την πολιτική παρουσία των:
α) κ. Σαμαρά
ΑΠ.:
«Μετέτρεψε ένα κοινωνικά φιλελεύθερο κόμμα σε ακραίο συντηρητικό».
β) κ. Τσίπρα
ΑΠ.:
«Κάτι μου φέρνει από το 1981, ενώ ζούμε στο 2015».
γ) κ. Παπανδρέου
ΑΠ.:
«Πατέρα, έμαθες τα νέα;».
δ) κ. Κουτσούμπα:
ΑΠ.:
«Συνεπής παρουσία».
ε) κ. Καμμένου
ΑΠ.:
«Καμένη πολιτική παρουσία».
στ) κ. Βενιζέλου:
ΑΠ.:
«Αλαζονικός εκφοβισμός».
ζ) κ. Κουβέλη:
ΑΠ.:
«Αποτυχημένη παρουσία».

ΕΡ.: Τι θα κρίνει την τύχη της έδρας;
ΑΠ.:
Πολλά και διάφορα από το τοπικό παρελθόν… και, φυσικά, το μέλλον που φέρνει το «Ποτάμι»!!!

ΕΡ.: Ποιες οι προτεραιότητές σας για την Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
Η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι μια οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Παράλληλα, σε συνεργασία με όλους τους φορείς η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του τόπου μα,ς με άξονες τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, τον τουρισμό και τη γεωργία, με χρηματοδότηση που θα προέλθει από απορρόφηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

ΕΡ.: Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν εσάς; Μιλήστε μας λίγο για τον εαυτό σας και το όραμά σας…
ΑΠ.:
Το όραμά μου για το νησί που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγάπησα, το δείχνω πολλά χρόνια τώρα, μέσα από αναπτυξιακούς φορείς, συμβούλια τοπικής αυτοδιοίκησης, Σχολεία και Πανεπιστήμια, διεκδικώντας πάντα για την Ζάκυνθο μια σωστή και ισόρροπη ανάπτυξη. Το δείχνω κάθε μέρα στο χώρο δουλειάς μου, της κοινωνικής μου ζωής και της δράσης μου στα κοινά. Είναι δύσκολο να μιλάω για τον εαυτό μου. Ας μιλήσουν όσοι με έχουν συναναστραφεί ή έχουν συνεργαστεί μαζί μου.Τελευταία άρθρα