Τ. Πλέσσας – «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας οδηγήσει στο χθες»!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα βήματα πίσω και θα πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού», αναφέρει την «Ημέρα» ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Πλέσσας, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι στις 25 Ιανουαρίου οι Ζακυνθινοί θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και με ωριμότητα, επιλέγοντας την αλήθεια και την σταθερότητα και απορρίπτοντας τα ψέματα και την υποκρισία.

ΕΡ.: Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία;
ΑΠ.:
Η πολιτική ζωή του τόπου μας και οι δυνάμεις πρέπει να ν’ ανανεώνονται και οι νέοι άνθρωποι να προσφέρουν με νέες ιδέες και προτάσεις. Αυτό, άλλωστε, περιμένει και η κοινωνία. Δεν μπορεί να βλέπει τους ίδιους και ίδιους ανθρώπους. Όπως εξελίσσεται η κοινωνία, πρέπει να εξελίσσονται και οι πολιτικές δυνάμεις της. Έτσι και εγώ, αυτήν την δύσκολη στιγμή για τον τόπο, θέλησα να προσφέρω και τις δικές μου δυνάμεις στην προσπάθεια της χώρας για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον. Η υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί τις νέες δυνάμεις, τον καθαρό λόγο και την αλήθεια.

ΕΡ.: Η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείτε ότι είναι εύκολο να κάνετε την ανατροπή στις 25 Ιανουαρίου στη Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
Είμαι βέβαιος ότι, στις 25 Ιανουαρίου, οι Ζακυνθινοί θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και με ωριμότητα. Θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Θα επιλέξουν την αλήθεια και την σταθερότητα. Θα απορρίψουν τα ψέματα και την υποκρισία.

ΕΡ.: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν η ΝΔ έρθει δεύτερη, η θέση του κ. Σαμαρά είναι επισφαλής στην αρχηγία;
ΑΠ.:
Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι αποτελεί έναν σοβαρό πολιτικό, δίνοντας, καθημερινά, τη μάχη για τη σωτηρία της χώρας. Γιατί να είναι επισφαλής η θέση του στην προεδρία της παράταξης; Κάθε άλλο.

ΕΡ.: Ποιες οι προτεραιότητες του κόμματός σας σε αυτές τις εκλογές;
ΑΠ.:
Προτεραιότητά μας είναι ο κόσμος να πάει να ψηφίσει, να εκφραστεί και να δώσει μια ηχηρή απάντηση σ’ αυτούς, οι οποίοι τον κοροϊδεύουν, δυο χρόνια τώρα, με ψεύδη, με απατηλές υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και όχι πίσω. Η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα βήματα πίσω και θα πάνε χαμένες οι θυσίες του.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε όσα ακούγονται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τον εκφοβισμό που επενδύεται σε αυτήν;
ΑΠ.:
Η Ελλάδα είναι ένα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Κανένας από τους εταίρους μας δεν θέλει η Ελλάδα, το ιδρυτικό της μέλος, να τεθεί εκτός ευρωζώνης. Αυτό θα αποτελέσει γεγονός, που θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στο χώρο της παγκόσμιας οικονομίας. Όλοι το γνωρίζουν και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να το προκαλούμε εμείς.

ΕΡ.: Εφόσον οι δεσμεύσεις της χώρας στους δανειστές ισχύουν, πώς θα υλοποιηθούν οι φοροελαφρύνσεις που υπόσχονται τα κόμματα;
ΑΠ.:
Οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι εφικτό να γίνουν, διότι η χώρα, έχοντας αποκτήσει σταθερότητα, ταυτόχρονα αποκτά και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και επενδυτικό ενδιαφέρον. Συνεπώς, η χώρα οδεύει προς την ανάπτυξη και έτσι η φορολόγηση υποχωρεί, αφού πλέον θα υπάρχουν έσοδα για το κράτος και από άλλες πηγές.

ΕΡ.: Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πρέπει να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες ή να υπάρξει συνεργασία και πώς θα επιτευχθεί αυτή;
ΑΠ.:
Όχι. Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να επιδιώξουν συναινέσεις και συμμαχίες. Η Νέα δημοκρατία πρώτη έδειξε ότι σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία και έκανε τρικομματική κυβέρνηση αρχικά και δικομματική μετά. Ο μόνος που δεν σέβεται τον ελληνικό λαό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιζητά, αλαζονικά, την αυτοδυναμία, για να υλοποιήσει το ανύπαρκτο πρόγραμμά του, δηλώνοντας ότι δεν θέλει καμία συμμαχία με άλλη πολιτική δύναμη. Αυτό, άλλωστε, έδειξε και κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκλογής, όταν αγνόησε την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν επιθυμούσε εκλογές μέσα στο χειμώνα. Μήπως αυτό θα κάνει εάν αύριο γίνει εξουσία;

ΕΡ.: Πώς κρίνετε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα;
ΑΠ.: Πολιτική αυτοκτονία. Ασυγχώρητο λάθος, που αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Τι θα έλεγε, άραγε, ο πατέρας του;

ΕΡ.: Ποια η γνώμη σας για την πολιτική παρουσία των κ.κ. Βενιζέλου, Τσίπρα, Παπανδρέου, Κουτσούμπα, Καμμένου, Θεοδωράκη, Κουβέλη και Κοντονή (ως Βουλευτή Ζακύνθου);
ΑΠ.:
α) Βενιζέλος: τον είχα καθηγητή Συνταγματικου Δικαίου όταν ήμουν φοιτητής στη Νομική Θεσσαλονίκης, Θεωρητικός.
β) Τσίπρας: επικίνδυνος νέος πολιτικός για τη χώρα.
γ) Παπανδρέου: δεν ξέρει να λέει την αλήθεια όταν πρέπει.
δ) Κουτσούμπας: καλή αλλαγή σκυτάλης, θα βοηθήσει το ΚΚΕ.
ε) Καμμένος: δολοπλόκος και συμφεροντολόγος, μόνος σκοπός του η εξουσία, με οποιονδήποτε τρόπο.
στ) Θεοδωράκης: ο άνθρωπος που εξυπηρετεί τους άλλους, άριστος δημοσιογράφος.
ζ) Κουβέλης: συμπαθής άλλα «λίγος» για τις περιστάσεις.
η) Κοντονής: καλός συνάδελφος, δεν βοήθησε την Ζάκυνθο όσο έπρεπε.

ΕΡ.: Τι θα κρίνει την τύχη της έδρας;
ΑΠ.:
Η προσωπικότητα του κάθε υποψηφίου, αλλά και η αποχή του κόσμου από την εκλογική διαδικασία.

ΕΡ.: Ποιες οι προτεραιότητές σας για την Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
Η Ζάκυνθος είναι τουριστικό και αγροτικό νησί. Πρέπει, λοιπόν, όλοι οι αιρετοί της να κινούνται, να σχεδιάζουν και να διεκδικούν όλοι μαζί, διότι η Ζάκυνθος είναι μια και μοναδική.
Το νησί έχει ανάγκη από τουριστικές υποδομές και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι. Χρειάζεται μαρίνα και προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, δηλαδή, από ένα σύγχρονο λιμάνι.
Η Ζάκυνθος δίνει πολλά κάθε χρόνο στο κράτος και πρέπει να της ανταποδοθούν με έργα. πρέπει λοιπόν και να πάρει.

ΕΡ.: Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν εσάς; Μιλήστε μας λίγο για τον εαυτό σας και το όραμά σας…
ΑΠ.:
Αγαπώ τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Είμαι νέος με διάθεση για προσφορά. Λέω πάντα την αλήθεια και δεν μασάω τα λόγια μου. Δεν έχω πρόβλημα να παραδέχομαι τα λάθη μου. Αγωνίζομαι είκοσι χρόνια στα έδρανα των δικαστηρίων, ξέρω να δίνω μάχες και να τις κερδίζω.
Η Ζάκυνθος είναι πλούσιο νησί, πρώτα όμως είναι πλούσιο σε ανθρώπους, διότι οι Ζακυνθινοί είναι υπέροχοι άνθρωποι.
Το τουριστικό ρεύμα, δεκαετίες τώρα, είναι απόδειξη ότι οι ζακυνθινοί είναι υπέροχοι άνθρωποι.
Προσωπικά θέλω να προσφέρω ένα καλύτερο αύριο για την Ζάκυνθο από όποια θέση κι αν βρεθώ, γιατί το αξίζουν οι Ζακυνθινοί.Τελευταία άρθρα