Δ. Μποτώνης: “Προτεραιότητα η πολιτική σταθερότητα”

«Ελπίζουμε ότι ο λαός θα εκτιμήσει ότι το ΠΑΣΟΚ κάθισε στο ίδιο τραπέζι ακόμα και με το διάβολο, για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα» τονίζει στην «Ημέρα», ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Διονύσης Μποτώνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, εάν δεν συνεννοηθούν οι Έλληνες, οι ξένοι θα μας οδηγήσουν στον «ευρωπαϊκό καιάδα.

ΕΡ.: Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ;
ΑΠ.:
Στις τελευταίες συγκεντρώσεις στελεχών μας είχα δεσμευτεί ότι, εάν χρειαστεί, θα θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του κόμματος.

ΕΡ.: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια το μεγάλο κόμμα που κέρδιζε, επί σειρά ετών, την έδρα. Ποιος ο στόχος σας στη Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην είναι, σήμερα, το μεγάλο κόμμα σε εκλογική δύναμη, για να διεκδικήσει την έδρα, αλλά παραμένει το κόμμα με τα ικανά στελέχη, που μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας.

ΕΡ.: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «μάχη» ανάμεσα στο «Ποτάμι», το ΠΑΣΟΚ και την Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση. Θα καταφέρετε να είστε το τρίτο κόμμα την 25η Ιανουαρίου;
ΑΠ.:
Ελπίζουμε ότι ο λαός θα εκτιμήσει ότι το ΠΑΣΟΚ κάθισε στο ίδιο τραπέζι ακόμα και με το διάβολο, για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Όσο για τη θέση που θα κατατάξει ο ελληνικός λαός το ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως σεβαστή.

ΕΡ.: Ποιες οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές;
ΑΠ.:
Οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ είναι:
Α. Η πολιτική στεθερότητα.
Β. Η οικονομική ανάκαμψη. Αυτή επιτυγχάνεται μόνο με την αλλαγή της ψυχολογίας του έλληνα μικρομεσαίου επιχειρηματία, ώστε να προσπαθήσει ξανά, όπως παλιά, καθώς η δημιουργία τέτοιου κλίματος προσελκύει ξένα κεφάλαια και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε όσα ακούγονται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τον εκφοβισμό που επενδύεται σε αυτήν;
ΑΠ.:
Φοβάμαι ότι, εάν δεν συνεννοηθούν οι Έλληνες, οι ξένοι θα μας οδηγήσουν στον «ευρωπαϊκό καιάδα». Άλλωστε, χρειάζονται ένα εξιλαστήριο θύμα για το σωφρονισμό των απείθαρχων νοτιο-ευρωπαίων.

ΕΡ.: Εφόσον οι δεσμεύσεις της χώρας στους δανειστές ισχύουν, πώς θα υλοποιηθούν οι φοροελαφρύνσεις που υπόσχονται τα κόμματα;
ΑΠ.:
Πολύ δύσκολα. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι βουλευτές του δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέους φόρους…

ΕΡ.: Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πρέπει να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες ή να υπάρξει συνεργασία και πώς θα επιτευχθεί αυτή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ, το «Ποτάμι», το ΚΙΔΗΣΟ και την ΔΗΜΑΡ;
ΑΠ.:
Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές, θα παραμείνουμε σε θέση μάχης, ενεργοί και αποφασισμένοι, αν χρειαστεί, να βοηθήσουμε την πατρίδα. Δεν θα αρνηθούμε τη βοήθεια, γιατί, άλλωστε, διαθέτουμε την εμπειρία.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα;
ΑΠ.:
Καλύτερα ο κ. Παπανδρέου να εξηγήσει στους Έλληνες τους πραγματικούς λόγους ίδρυσης του νέου κόμματος. Αυτά που λέγονται, σήμερα, από τους δικούς του, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η μονομαχία στο Ελ-Πάσο είναι κινηματογραφική ταινία και όχι πολιτική αντιπαράθεση.

ΕΡ.: Ποια η γνώμη σας για την πολιτική παρουσία των κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Παπανδρέου, Κουτσούμπα, Καμμένο, Θεοδωράκη, Κουβέλη και Κοντονή (ως Βουλευτή Ζακύνθου);
ΑΠ.:

Σαμαράς: Μετά από τα «Ζάππεια» και τους αιθεροπεριπάτους του, προσγειώθηκε στην σκληρή πραγματικότητα.
Τσίπρας: Μιμείται το Σαμαρά των «Ζαππείων».
Παπανδρέου: Ο πιστολέρο εκδικείται.
Κουτσούμπας: Σοβαρός, συντηρητικός πολιτικός με παλιές συνταγές.
Καμμένος: «Ο αστυνόμος Σαίνης».
Κουβέλης: Τα ήθελε όλα και μένει «μπουκάλα».
Κοντονής: Εμπαθής κατά της Δημοκρατικής Παράταξης – ΠΑΣΟΚ.

ΕΡ.: Τι θα κρίνει την τύχη της έδρας;
ΑΠ.:
Η συσπείρωση που θα πετύχει η Νέα Δημοκρατία αλλά και οι διαρροές, που θα εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα κόμματα.

ΕΡ.: Ποιες οι προτεραιότητές σας για την Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
Να στηρίξουμε τον τουρισμό και τη γεωργία που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας. Άλλωστε, από οποιαδήποτε θέση μού δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω την τοπική κοινωνία, συνέβαλα στη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι και αυτή το βασικό εργαλείο υποστήριξης του τουρισμού.

ΕΡ.: Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν εσάς; Μιλήστε μας λίγο για τον εαυτό σας και το όραμά σας…
ΑΠ.:
Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ για τον τόπο μου και για τα πιστεύω μου. Όραμά μου να ζήσουμε εγώ και οι συμπολίτες μου σε έναν τόπο, που θα παρέχει ανθρώπινες συνθήκες ζωής, όπως αρμόζει σε ένα νησί το οποίο βρίσκεται στην καλύτερη γεωγραφική θέση της Μεσογείου και της Ευρώπης.Τελευταία άρθρα