Π. Κολύρης: «Το ΠΑΣΟΚ θυσιάστηκε, για να σώσει την Ελλάδα»!

«Ο κίνδυνος να βρεθούμε μόνοι μας, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, από άστοχες πολιτικές μας, είναι ακόμα ορατός», τονίζει στην «Ημέρα» ο Παναγιώτης Κολύρης, ο οποίος κατέρχεται στον εκλογικό στίβο, ως υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας εμφατικά ότι βασικός του είναι η συγκράτηση, όσο το δυνατόν, περισσότερων πολιτών στον Μεσαίο Δημοκρατικό Χώρο.
Παράλληλα, ο Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών και πρώην Αντιδήμαρχος Ζακύνθου και αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ θυσιάστηκε, κυριολεκτικά, προσπαθώντας, εντελώς μόνο του, να σώσει την Ελλάδα από την ολική χρεοκοπία – όταν κάποιοι άλλοι έψαχναν, επί μία διετία να βρουν «άλλα μίγματα πολιτικής, χαρακτηρίζοντας παράλληλα άκαιρη, άστοχη και επιζήμια για τον ίδιο και τη χώρα, την απόφαση του κ. Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα.

ΕΡ.: Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ;
ΑΠ.:
Η λαμπρή ιστορική συμβολή του μεσαίου δημοκρατικού χώρου στο μεγάλωμα του εθνικού μας χώρου (Ελευθέριος Βενιζέλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, κ.λπ.), στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας (Ανδρέας Παπανδρέου), και στον εκσυγχρονισμό και στη ραγδαία ανάπτυξη των υποδομών και της εθνικής οικονομίας (Κώστας Σημίτης). Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ θυσιάστηκε, κυριολεκτικά, προσπαθώντας, εντελώς μόνο του, να σώσει την Ελλάδα από την ολική χρεοκοπία – όταν κάποιοι άλλοι έψαχναν, επί μία διετία να βρουν «άλλα μίγματα πολιτικής».

ΕΡ.: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια το μεγάλο κόμμα που κέρδιζε, επί σειρά ετών, την έδρα. Ποιος ο στόχος σας στη Ζάκυνθο;
ΑΠ.:
Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ένας από τους βασικούς πολιτικούς πυλώνες στη διαμόρφωση της νέας μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, που θα συνεχίσει τη λαμπρή συμβολή του μεσαίου δημοκρατικού χώρου στη σύγχρονη Ελλάδα και στη Ζάκυνθο. Στόχος μου η συγκράτηση, όσο το δυνατόν, περισσότερων πολιτών στον Μεσαίο Δημοκρατικό Χώρο.

ΕΡ.: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «μάχη» ανάμεσα στο «Ποτάμι», το ΠΑΣΟΚ και την Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση. Θα καταφέρετε να είστε το τρίτο κόμμα την 25η Ιανουαρίου;
ΑΠ.:
Υπάρχουν ελπίδες, οι οποίες, ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω ότι αποδυναμώθηκαν από την άκαιρη και άσκοπη κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου, στις τρέχουσες εκλογές, με χωριστό κόμμα.

ΕΡ.: Ποιες οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές;
ΑΠ.:
Η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών για το τι έκανε και τι σκοπεύει να κάνει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε όσα ακούγονται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τον εκφοβισμό που επενδύεται σε αυτήν;
ΑΠ.:
Ορθό θα ήταν να αποφύγουν όλα τα κόμματα και, ιδιαίτερα, τα δύο μεγαλύτερα «πολιτικές υψηλού κινδύνου» στις σχέσεις μας με τους ευρωπαίους εταίρους, ιδιαίτερα τώρα που ολοκληρώθηκε η «εσωτερική υποτίμηση» και η οικονομία μας έχει πάρει πορεία οικονομικής ανάπτυξης. Ο κίνδυνος, ωστόσο, να βρεθούμε μόνοι μας, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, από άστοχες πολιτικές μας, είναι ακόμα ορατός.

ΕΡ.: Εφόσον οι δεσμεύσεις της χώρας στους δανειστές ισχύουν, πώς θα υλοποιηθούν οι φοροελαφρύνσεις που υπόσχονται τα κόμματα;
ΑΠ.:
Η αναπτυξιακή πορεία, που προανέφερα, είναι μία πραγματικότητα (σύμφωνα με όλους τους σχετικούς Διεθνείς Οργανισμούς – ΕΚΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.λπ.) και, συνεπώς, το υψηλότερο ΑΕΠ θα συμβάλει σε υψηλότερα δημόσια έσοδα και σχετικές φοροελαφρύνσεις.

ΕΡ.: Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πρέπει να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες ή να υπάρξει συνεργασία και πώς θα επιτευχθεί αυτή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ, το «Ποτάμι», το ΚΙΔΗΣΟ και την ΔΗΜΑΡ;
ΑΠ.:
Μόνο στην Ελλάδα ψάχνουμε ακόμα για αυτοδυναμίες. Η τυχόν επανάληψη των εκλογών είναι πολιτική «ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου» και όποιο κόμμα δεν αποδέχεται κυβερνήσεις συνεργασίας, θα πρέπει να τιμωρηθεί από το λαό.

ΕΡ.: Πώς κρίνετε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα;
ΑΠ.:
Άκαιρη, άστοχη, και επιζήμια για τον ίδιο και τη χώρα.

ΕΡ.: Τι θα κρίνει την τύχη της έδρας;
ΑΠ.:
Μάλλον οι επιμέρους πανελλήνιες τάσεις κάθε κόμματος.

ΕΡ.: Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν εσάς; Μιλήστε μας λίγο για τον εαυτό σας και το όραμά σας…
ΑΠ.:
Το όραμά μου και οι προτεραιότητές μου για την Ζάκυνθο έχουν αποτυπωθεί, διεξοδικά, σε κείμενα που επεξεργάστηκα, κατά την πρόσφατη θητεία μου, ως Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, κατά την περίοδο 2011-2014, όπως, π.χ., το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Ζακύνθου 2013-2015, έκδοση 2012, το Σχέδιο Σύστασης και Λειτουργίας του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού (ΟΔΤΠ) Ζακύνθου, το Σχέδιο Μάρκετινγκ – Τουριστικού Προορισμού Ζακύνθου κ.ά.

Παναγιώτης Κολύρης
Γεννήθηκε στο Κερί, το 1944, και, αφού ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Ζάκυνθο, μετανάστευσε στην Βρετανία, όπου σπούδασε, με υποτροφία της Βρετανικής Κυβέρνησης, οικονομικά, στο φημισμένο London School of Economics.
Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως:
Γενικός Γραμματέας Υπουργείου (2001 -2004)
Επιστημονικός συνεργάτης, Διευθυντής και, στη συνέχεια, Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Οργάνωση των Ελλήνων Αγροτών)
Γενικός Διευθυντής ΚΥΔΕΠ (Πανελλήνια Εμπορική Οργάνωση των Αγροτών)
Σύμβουλος Πρεσβείας, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, Υπεύθυνος για την Αγροτική Πολιτική
Σύμβουλος στον Οργανισμό Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) του ΟΗΕ.
Σύμβουλος διαφόρων κυβερνήσεων σε θέματα γεωργικής και αγροτικής ανάπτυξης, αγροτικής πολιτικής, οικονομικής πολιτικής, τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, τουριστικής ανάπτυξης, θεσμικού εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.
Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, την περίοδο 2011 -2014Τελευταία άρθρα