ΕΝΦΙΑ: Συμψηφισμός, όχι χρήματα στο χέρι

Με υποσχέσεις για επιστροφές στον ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε η νέα χρονιά για χιλιάδες φορολογούμενους μετά τις διορθώσεις που έκαναν στα στοιχεία των ακινήτων τους με βάση το νέο Ε9 που υπέβαλαν ηλεκτρονικά.
Όμως, το μόνο σίγουρο είναι για όσους το γνωρίζουν αλλά και για εκείνους που δεν έχουν την σχετική ενημέρωση, πως για άλλη μια φορά θα μείνουν στα λόγια, αφού χρήματα στο χέρι δεν θα δουν αλλά απλώς συμψηφισμό με άλλες οφειλές. Μαζί με τις υποσχέσεις δώρο πάει η ταλαιπωρία και τα πρόστιμα ύψους 100 ευρώ για όσους υποβάλουν από δω και πέρα εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.
Από την άλλη προκειμένου να εισπραχθεί ολόκληρος ο φόρος φαίνεται παρακάμπτεται η διάταξη με τις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα όσοι πολίτες, επαγγελματίες, ή ορισμένα φυσικά πρόσωπα ζητούν φορολογική ενημερότητα να μην μπορούν να την πάρουν. Η Εφορία φέρεται να απαιτεί να προπληρωθούν εφάπαξ οι δόσεις που απομένουν για τον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να χορηγήσει ενημερότητα, που είναι απαραίτητη για επιστροφές φόρου, επιδοτήσεις επενδύσεων, αλλά και για τη λήψη δάνειου από την τράπεζα.

ΦΩΤΟ: www.koutipandoras.gr