Στ. Κοντονής: “Διαφορετικές λογικές οδηγούν στις εκλογές”

Η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές λογικές και κατά συνέπεια, ανάμεσα σε δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, είναι το πολιτικό δίλημμα της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης, για το Βουλευτή Ζακύνθου που ζητά την εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη μιας κοινοβουλευτικά πλειοψηφικής αριστερής και αντιμνημονιακής κυβέρνησης.
Και ενώ καθημερινά το κλίμα πολώνεται ολοένα και περισσότερο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής καλεί τους πάντες σε συστράτευση για ριζοσπαστικές πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που θα μεταμορφώσουν την χώρα καταργώντας τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας. Ταυτόχρονα βάζοντας τις βάσεις για την διαπραγμάτευση του χρέους, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την κοινωνική δικαιοσύνη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ιλά για μια πορεία μαζί με τον λαό και τους πολίτες και όχι αλαζονικά ή ως συνέχεια του εκφυλισμένου και διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος. Και αυτό διότι η νίκη θα είναι του λαού, και πολύ σύντομα θα υπάρξει στην χώρα κυβέρνηση της Αριστεράς και των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Παράλληλα, ο Βουλευτής μιλά για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, τις δημοσκοπήσεις, τις διαφωνίες εντός του κόμματος αλλά και τις ενδεχόμενες προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες. Κυρίως απαντά σε όσους κινδυνολογούν και σπέρνουν σενάρια πανικού για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Ειδικότερα για την Ζάκυνθο, πεποίθησή τους είναι πως η συνεπής παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην κατά το δυνατόν -υπό συνθήκες μνημονιακής κυβέρνησης- ανάδειξη όλων των βασικών προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και την αποφασιστική επίλυση ορισμένων από αυτά.

ΕΡ.: Μετά από μια τρίτη αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας πηγαίνουμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές. Πως ερμηνεύετε αυτή την εξέλιξη;
ΑΠ.:
Καταρχάς, η αποτυχία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εκλέξει Πρόεδρο, καταγράφεται ως η σοβαρότερη κοινοβουλευτική ήττα της συγκυβέρνησης. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αποτέλεσε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιμνημονιακών δημοκρατικών κομμάτων και των βουλευτών, που αντιστάθηκαν σε πιέσεις και παρέκαμψαν το κλίμα του φόβου που είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση. Αυτή η κοινοβουλευτική ήττα της συγκυβέρνησης έβαλε τέλος στις πολιτικές της φτωχοποίησης του λαού μας και σηματοδότησε την ανάγκη ριζικής αλλαγής της πολιτικής κατεύθυνσης της χώρας. Ήταν επομένως μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας.Τελευταία άρθρα