Νίκος Ρουμελιώτης

Τόπος καταγωγής– Πάτρα
Σπουδές – Σχολή Ανθυποπυραγών Πυροσβεστικής Ακαδημίας – Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών
Επάγγελμα – Πύραρχος, Διοικητής Π.Υ. Ζακύνθου

Mία σημαντική στιγμή της καριέρας σου
Δύσκολο να ξεχωρίσω στιγμές, πολλές οι διασώσεις, πολλά τα «ευχαριστώ» από τον απλό συνάνθρωπο. Η συμμετοχή μου στο σεισμό του Αιγίου όταν ήμουν και νέος στο Σώμα και οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία ήταν σημαντικές στιγμές -μαθήματα για μένα.


Αν δεν ήσουν πυροσβέστης τι θα ήθελες να ήσουν;
Δε μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου εκτός Πυροσβεστικής, νομίζω ότι και πάλι θα ήμουν εθελοντής πυροσβέστης. Αν είναι κάτι διαφορετικό που θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά θα είχε σχέση με τις σπουδές μου στα Οικονομικά.

Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει στη Ζάκυνθο
Η Ζάκυνθος έχει πολλές ομορφιές που ακόμα και πολλοί ζακυνθινοί ίσως να μη γνωρίζουν και μου αρέσει επίσης η πολιτιστική κουλτούρα των ζακυνθινών. Δε μου αρέσει που σε ορισμένα θέματα υπάρχει η νοοτροπία να μην αλλάξει τίποτα.

Έγινες τυχαία ή από επιλογή πυροσβέστης
Δεν ξέρω ποιό από τα δύο υπερίσχυσε καθώς πάντα στους νέους υπάρχει το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης , το σίγουρο είναι ότι ανήκα σε πυροσβεστοοικογενεια καθώς ο πατέρας μου ήταν στο Σώμα, μεγάλωσα σε πυροσβεστικό σταθμό, οπότε μάλλον έπαιξε και αυτό το ρόλο του.

Τι συναισθήματα σου προξενεί η φωτιά
Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα εκείνη τη στιγμή, είναι ο εχθρός που θέλεις να νικήσεις, η πρόκληση να τα βάζεις μ’ ένα στοιχείο της φύσης, να φτάνεις στα ανθρώπινα όρια, το δέος για τη δύναμη της φύσης , αλλά και η ευθύνη που έχεις για τους συναδέλφους και προς τους πολίτες .