Η φυγή στο εξωτερικό δημιουργεί την ανάγκη για επιμόρφωση

Σε άλλες χώρες του κόσμου φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να αναζητήσουν την “τύχη” τους πολλοί νέοι της Ζακύνθου, οι οποίοι μην μπορώντας να αντέξουν την οικονομική κρίση και την ανεργία εγκαταλείπουν άρον-άρον το νησί.
Δεν είναι, όμως, λίγοι και εκείνοι που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους μαθαίνοντας ξένες γλώσσες ώστε να είναι ανταγωνιστικοί, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.
Για αυτό το σκοπό επιστρέφουν στα θρανία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ανάλογα το κίνητρο ποικίλουν και οι γλώσσες που επιλέγουν να μάθουν. Ρωσικά ή Κινεζικά για να βρουν πιο εύκολα εργασία, ή Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, ώστε να ξενιτευτούν αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Η ζήτηση
“Αυτό που συμβαίνει πανελλαδικά αντανακλά την εικόνα και σε τοπικό επίπεδο”, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών. Η κ. Ντιάνα Παράσχη με δηλώσεις της, επεσήμανε πως “γλώσσες όπως είναι τα Γαλλικά και τα Γερμανικά παρουσιάζουν μια κάμψη από την αρχή της κρίσης, αφού οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια δεν γράφουν τα παιδιά τους σε δεύτερη γλώσσα”.
Ιδιαίτερα αγαπητή και προσιτή γλώσσα στους ενήλικες είναι τα Ιταλικά, όπου παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση. Αναφερόμενη στα Αγγλικά τονίζει πως “έχουν απειροελάχιστες διαφοροποιήσεις αφού θεωρούνται απαραίτητα για το βιογραφικό κάποιου, είτε θέλει να εργαστεί, είτε να φύγει στο εξωτερικό”.
Για, δε, τις περίεργες γλώσσες πρόσθεσε ότι “τα Ρωσσικά δεν υπήρχαν όταν ξεκίνησε η κρίση αλλά η έλευση τουριστών την κατέστησε αναγκαία και τα Κινέζικα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η ζήτηση όπως σε άλλες περιοχές που υπάρχουν φροντιστήρια αποκλειστικά και μόνο για αυτά”.


ΦΩΤΟ: www.sytatticabank.gr