Κώστας Κρομμύδας – “ΟΓΡΚΕΣΑ”: Μια μυστηριακή γυναίκα με επικίνδυνο ερωτισμό

Μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε το βιβλίο του ηθοποιού και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα “Ογκρέσα” έξω από τα βιβλιοπωλεία “΄Πλαίσιο” στην Αλ. Ρώμα. Το προλόγισαν και παρουσίασαν τόσο ο ίδιος ο συγγραφέας, όσο και η Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Κατερίνα Δεμέτη.
Η συμμετοχή αθρόα, ενώ ο Κώστας κρομμύδας είχε την ευκαιρία να μοιραστεί όμορφες στιγμές με φίλους και γνωστούς που είχε καιρό να συναντήσει, αφού όπως είναι γνωστό έχει κατ΄ επανάληψη επισκεφθεί το νησί μας. Παράλληλα, είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με το βιβλιόφιλο κοινό της Ζακύνθου, στο οποίο υπέγραψε το βιβλίο του.
Ο συγγραφέας μετά την παρουσίαση του βιβλίου ήταν φανερά συγκινημένος από την θερμή υποδοχή, την άρτια παρουσίαση, από τον κόσμο που τον αγκάλιασε με τόση αγάπη από την πρώτη στιγμή. Συνεχάρη όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν να περπατάει ο πολιτισμός. Ομολόγησε τον ενθουσιασμό του για αυτά που αντίκρισαν τα μάτια του και για όλα κείνα που ένιωσε στην ψυχή του.
Άνθρωπος ευγενής, μετρημένος και ταλαντούχος. Είναι ένας καλλιτέχνης και συγγραφέας που μας άνοιξε την καρδιά του και ξεδίπλωσε τις σκέψεις που τον οδήγησαν να γράψει το τρίτο βιβλίο του. Το ΣΤΙΓΜέΣ τον συνάντησε στο café Zepelin, στην πλ. Δημοκρατίας, και είχε την ακόλουθη άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση…

Το τελευταίο σας βιβλίο έχει έναν ιδιαίτερο τίτλο. Τι σημαίνει Ογκρέσα;
«Μυθική μορφή. Από το orges. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο, έως επικίνδυνο, ερωτισμό. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα.


Υπάρχει λόγος που τον έχετε δώσει στο βιβλίο σας;
Ήθελα με αυτόν τον τίτλο να εκφράσω τη δύναμη της γυναικείας φύσης σε όλες τις μορφές. Το βιβλίο είναι βασισμένο σε τρεις αληθινές ιστορίες που στην πραγματικότητα δεν συναντήθηκαν ποτέ, αλλά στην ιστορία μου έρχονται αντιμέτωπες και πλέκουν τον μύθο.

Υπήρξε κάποια αφορμή ή οφείλεται σε κάποιο τυχαίο γεγονός;
Η ιστορία υπάρχει στο μυαλό μου εδώ και οχτώ χρόνια. Μου αφηγήθηκε μια άγνωστη γυναίκα σε ένα μπαρ που δούλευα πριν από είκοσι χρόνια έβαλε το πρώτο λιθαράκι. Με γοήτευε πάντα το πώς μια γυναίκα αναζητά τη λύτρωσή της μέσα από ακραίες καταστάσεις.

Πώς γεννήθηκαν οι ήρωες αυτού του βιβλίου;
Οι περισσότεροι είναι αληθινοί. Αλλά και αυτοί που δεν είναι έχουν πολλά στοιχεία από υπαρκτά πρόσωπα που είτε υπήρξαν είτε υπάρχουν ακόμη στη ζωή μου.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στο αναγνωστικό κοινό με το νέο σας βιβλίο;
Πως όταν ο ψυχισμός των ανθρώπων και ειδικά των γυναικών οδηγείται από τα ένστικτα, το αποτέλεσμα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τη φαντασία.

Τελικά “κανένας έρωτας δεν σε πάει τόσο μακριά όσο αυτός που οδηγείται από τα ένστικτα…”;
Σίγουρα. Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος και το σύμπαν να συνωμοτήσει για αυτό. Στο βιβλίο μου αυτό ακριβώς συμβαίνει. Η μοίρα φροντίζει για αυτό ξεκινώντας από ένα τυχαίο τηλεφώνημα. Τα ένστικτα που ξυπνούν απελευθερώνουν ένα απίστευτο πάθος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη ζωή.

Πόσο χρόνο σάς πήρε η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου;
Ο χρόνος γραφής είναι πολύ μικρός σε σχέση με τον χρόνο σκέψης που αφιερώνω σε κάθε βιβλίο. Πριν γράψω την πρώτη λέξη, σχεδόν όλα υπάρχουν σκόρπια σαν κομμάτια ενός πάζλ στο μυαλό μου. Πάνω κάτω όμως χρειάζομαι έναν χρόνο για να ολοκληρώσω ένα βιβλίο.

Θα σκεφτόσουν ποτέ το βιβλίο αυτό να γίνει σίριαλ ή ταινία;
Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποιες προτάσεις αλλά είναι νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε, αν και έχει γραφτεί ως τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι κάτι που θα το ήθελα πάρα πολύ.