Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: “Ο Μύρτος θα ανοίξει, όταν ο δρόμος είναι ασφαλής”

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε για μια ακόμα φορά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προκειμένου να επιθεωρήσει πως εξελίσσεται η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών μετά τους σεισμούς.
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έφτασε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα στο αεροδρόμιο του νησιού και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του Διονύση Λυκούδη, στο οποίο επέβαινε και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.
Συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή και στελέχη του Υπουργείου κατευθύνθηκαν αμέσως στο λιμάνι του Αργοστολίου, όπου αναχώρησαν με το φέρι-μποτ για το Ληξούρι.
Μόλις έφτασαν εκεί, έκαναν μια σύντομη αυτοψία στις εργασίες που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στο λιμάνι του Ληξουρίου και επισκέφθηκαν ακολούθως τα γραφεία της ΥΑΣ, όπου είχαν συγκεντρωθεί φορείς και κάτοικοι προκειμένου να τον ενημερώσουν για όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται μετά το διπλό πέρασμα του Εγκέλαδου.

Οι προβληματισμοί
Στη συζήτηση που ακολούθησε για περισσότερο από μια ώρα ο Υπουργός έγινε δέκτης της ανησυχίας και των προβληματισμών των φορέων για κάποια ζητήματα που έχουν μείνει πίσω και συνιστούν της άμεσης παρέμβασης του.
Το θέμα του κλείσιμου του δρόμου που οδηγεί στην παραλία του Μύρτου δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αποτελέσει ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης. Ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής τα έβαλε με τους εργολάβους και ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί τους, λέγοντας ότι δεν έχουν δουλέψει όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα οι εργασίες να καθυστερούν σημαντικά.

Η απάντηση
Ο Υπουργός Υποδομών, πάντως, ήταν κατηγορηματικός κατά την αποχώρηση του από το Ληξούρι όταν ρωτήθηκε πότε θα ανοίξει ο δρόμος.
«Ο Μύρτος θα ανοίξει όταν ο δρόμος είναι ασφαλής. Αν δεν είναι ασφαλής, τότε θα κλείσουν σπίτια κι αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει κανένας». Το μήνυμα αυτό φρόντισε να στείλει ο κ. Χρυσοχοϊδης στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής και κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε λίγες ώρες αργότερα στον δρόμο του Χάρακα.

Οι πολίτες
Το συγκεντρωμένο πλήθος «στρίμωξε» τον Υπουργό, σημειώνοντας ότι τον καθιστά υπεύθυνο να ανοίξει ο δρόμος μέχρι τις 12 Ιουλίου και ζητούσε εγγυήσεις προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση. «Είναι δυνατόν να είναι κλειστή η πρώτη παραλία της Ελλάδας και εμείς να ψωμολυσσάμε; Αυτή είναι η ανάπτυξη σας;» ελεγαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι με τον Υπουργό να τους καθησυχάζει, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι ο δρόμος θα ανοίξει στις 12 του μήνα και μάλιστα θα δώσει ξανά το παρών ο ίδιος για να επιβλέψει την ολοκλήρωση των εργασιών.

Μ. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣΤελευταία άρθρα