Τα κέρδη για τις παραλίες μισά – μισά με την Κτηματική

Από την Κτηματική Υπηρεσία θα γίνεται πλέον η απ’ ευθείας παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ενδιαφερόμενους πολίτες και επιχειρηματίες. Από την πλευρά του ο Δήμος θα μπορεί απλά να διαπραγματεύεται τις μισθώσεις, μέσω δημοπρασιών, αλλά θα εισπράττει μόνο τα μισά έσοδα από τη μίσθωση παραλιών.
Μάλιστα έχει αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο του μισθωτηρίου συμβολαίου, το οποίο πρέπει να συντάσσεται. Επιπλέον, ενημερώθηκαν και οι επιχειρήσεις, πως όσες περιπτώσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι την 31η Μαΐου 2014 θα πρέπει να διαβιβασθούν στις υπηρεσίες για την ολοκλήρωσή τους, ανεξαρτήτως στους λόγους που οφείλεται η μη ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Μόνη εξαίρεση οι προστατευόμενες περιοχές όπου θα παραπέμπονται μέχρι το τέλος του Ιούνη.

Ξεκινούν έλεγχοι
Καθησυχαστική εμφανίζεται η προϊσταμένη της Κτηματικής αφού δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο αλλά εφαρμογή των όσων προβλέπονταν στην ΚΥΑ που εκδόθηκε πριν μερικούς μήνες. Η κ. Ζουρμπάνου, εμφανίστηκε αυστηρή σε ότι έχει να κάνει με τις αυτοψίες κατά τη θερινή περίοδο.
Φέτος που πραγματοποιήθηκε κανονικά για μια ακόμη χρονιά η δημοπρασία των παραλιών από την πλευρά του Δήμου, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν έχουν προσέλθει για τη σύναψη των σχετικών μισθωτηρίων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μόνο το 20% των περιπτώσεων δεν έχει ακόμη προσέλθει.