Δεν έγινε το test αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

-“Καλώς ήλθατε, αλλά όπως σε όλη τη χώρα έτσι και στη Ζάκυνθο δεν θα πρέπει να γίνει το σεμινάριο. Ελπίζουμε να μας καταλάβετε ως συνάδελφος”
-“Έχετε δίκιο αλλά πρέπει να υλοποιήσω τις εντολές που έχω”

Με αυτό το διάλογο υποδέχθηκαν τους προϊσταμένους της εκπαίδευσης Ζακύνθου οι δάσκαλοι και καθηγητές που είχαν συγκεντρωθεί χθες το απόγευμα έξω από το δημοτικό σχολείο Κάμπου προκειμένου να “μπλοκάρουν” τη διενέργεια του σεμιναρίου που έχει ως αντικείμενο την παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Αυτό είχε ως προαπαιτούμενο την “επιμόρφωση” των διευθυντών σχολείων για τις αναδιαρθρώσεις και τις απολύσεις μέσω της αξιολόγησης. Η παράστασή τους είχε στόχο να εναντιωθούν στην ενεργοποίηση κάθε προσπάθειας που στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς ως μοναδικούς υπεύθυνους των προβλημάτων, που η πολιτική της κυβέρνησης δημιούργησε στην εκπαίδευση και την κοινωνία.
Ανάλογα, σε πολλές μεγάλες πόλεις οι τοπικοί Σύλλογοι έχουν, ήδη, μπλοκάρει την πραγματοποίηση των σεμιναρίων με τη δυναμική παρουσία της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών.